Lilliana Ketchman

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Lilliana Ketchman
SzületettLilliana Belle Ketchman
2008. június 23. (15 éves)[1]
Észak-Karolina
ÁlneveLilly K
Állampolgárságaamerikai
Foglalkozása
YouTube-csatornája
Csatorna
Feliratkozók száma3.78 millió
Összes megtekintés475.95 millió

SablonWikidataSegítség

Lilliana Belle Ketchman, szakmai nevén Lilly K (Fayetteville, 2008. június 23. –) amerikai youtuber, modell és táncos. A Lifetime 's Dance Moms hatodik évadtól kezdődő szerepléséről és YouTube-videóiról ismert.

Fiatalkora[szerkesztés]

Lilliana Ketchman 2008. június 23-án született az észak-karolinai Fayetteville-ben, Stacey és Christopher Ketchman gyermekeként, és van egy bátyja, Caden. Édesanyja pszichológus és táncos, míg édesapja zongoraművész és pszichológus.[2] Családja az észak-karolinai Fayetteville-ből származik, [2] ahol a Campaneria balettiskolába járt. [3] Ketchman kétévesen kezdett táncolni, és négyévesen kezdett el versenyezni.

Karrier[szerkesztés]

Youtube[szerkesztés]

2015-ben Ketchman elindította YouTube-csatornáját, amely videóit tartalmazza a versenyeiről, táncprogramjairól, főzéséről, divat- és szépségtippeiről, játékairól és sok csínytevéséről. Csatornájának több mint hárommillió feliratkozója és 288 millió megtekintése van.[4] Lee Miller a közösségi médiában való jelenléte révén szerzett tudomást Ketchmanről.[2]

Dance Moms[szerkesztés]

Amikor 2015-ben részt vett egy New York-i fotózáson, valaki azt javasolta, hogy szerepeljen a Dance Momsban Abby Lee Millerrel; Ketchman anyja azonban Miller hírneve miatt elhalasztotta a meghallgatás gondolatát. Miután Miller követni kezdte Ketchmant a közösségi médiában, Ketchmant megkérték, hogy küldjön videókat a táncáról.[2] Hétévesen csatlakozott a Dance Moms hatodik évadához az Abby Lee Dance Company (ALDC) minicsapat tagjaként.[5] Ketchman első szólója a "Step by Step" volt, amely az első helyen végzett.[6] 2017-ben csatlakozott az ALDC Elite csapatához. Ketchman első helyezést ért el a junior osztályban az országos versenyen.[7] A hetedik évadban Ketchman első helyezést ért el a washingtoni Spokane- ben, az ALDC-vel. [8]

Az egyetlen csapattag, aki visszatért a nyolcadik évadhoz, Ketchman megnyerte a 14. hét összesített versenyét a "Black Widow" című szólójával. A 16. héten bemutatott "Straight Up" című szólójában a teljes gyakorlatot kényszerzubbonyban hajtotta végre, így tökéletes 300 pontot ért el, és első lett. Az országos verseny során Ketchman második lett a junior divízióban, és a negyedik helyen végzett az Inside Out szólójával.[9]

Zene[szerkesztés]

Ketchman számos zenei videóban szerepelt olyan előadóknak, mint Bianca Ryan,[10] Sia,[11] és a Dance Moms öregdiákja, JoJo Siwa. Sia "Move Your Body" című klipjében Ketchman fiatal Siát ábrázoló alakítása kritikai elismerést kapott. Slate elmondta, hogy az ő mozdulatai miatt „olyan szórakoztató volt nézni a videoklipet”.[12] 2020 novemberében Ketchman és édesanyja saját kislemezét és videoklipjét, az "Underneath"-et mutatta be.

A JoJo Siwa-vita[szerkesztés]

JoJo Siwa Nonstop című dalához készült videójában a gyerekek cirkuszi állatokat ábrázoltak. Ketchmant majomnak találták ki, ami széles körben elterjedt vitákhoz vezetett a „fekete arc” használatával kapcsolatban, amit Siwa tagadott.[13]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Lilliana Ketchman, https://www.famousbirthdays.com/people/lilliana-ketchman.html
  2. a b c d Hasty. „Fayetteville woman, daughter to be on Dance Moms”, The Fayetteville Observer, 2016. június 6.. [2021. május 6-i dátummal az eredetiből archiválva] (Hozzáférés: 2020. december 23.) 
  3. Results for Atlanta, GA – Pre-Competitive Com Classical Top 5. Universal Ballet Competition. (Hozzáférés: 2020. december 26.)
  4. Lilliana Ketchman YouTube Stats & Analytics Dashboard. NoxInfluencer
  5. Geller, Lindsay. Meet The Dance Moms: Resurrection Season 8 Cast (2019. június 4.) 
  6. ALDC for Sale?”. Dance Moms. Lifetime. 2017. október 26. 30. epizód, 6. évad.
  7. Same Old Frenemies, Part 2”. Dance Moms. Lifetime. 2018. február 21. 22. epizód, 7. évad.
  8.  Dance Moms:Dance Digest - Blue Moon vs. T.K.O. (Season 7). (Hozzáférés ideje: December 23, 2020.)
  9. New York Nationals”. Dance Moms. Lifetime. 2019. augusztus 27. 16. epizód, 8. évad.
  10. Thomson: Bianca Ryan releases a heartfelt pop ballad, entitled, 'Say Something'. Bong Mines Entertainment, 2020. április 4. (Hozzáférés: 2020. december 26.)
  11. Duke. „Abby Lee Miller talks Dance Moms future, Sia and her own plans after meeting fans in Newcastle”, Evening Chronicle, 2017. február 22. (Hozzáférés: 2020. december 26.) 
  12. Martinelli: Sia's Goofy New Music Video Stars a Tiny, Prancing Sia Photo-Bombing a Bunch of Glamour Shots (angol nyelven). Slate, 2017. január 12. (Hozzáférés: 2021. január 14.)
  13. Koenig. „JoJo Siwa responds to accusations of blackface in music video”, Today, 2020. június 27. (Hozzáférés: 2020. december 27.) 

További információk[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Lilliana Ketchman című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.