Likvidálva

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Likvidálva
(Erased)
2012-es amerikai–belga–kanadai film

A film magyarországi moziplakátja
A film magyarországi moziplakátja
RendezőPhilipp Stölzl
ProducerKarl Richards
Adrian Politowski
Jonathan Vanger
Vezető producerClaude Léger
Műfaj
ForgatókönyvíróArash Amel
FőszerepbenAaron Eckhart
Olga Kurylenko
Liana Liberato
ZeneJeff Danna
OperatőrKolja Brandt
VágóDominique Fortin
Gyártás
GyártóE-Motion
Informant Films Europe
uMedia
OrszágBelgium, Kanada
Nyelvangol
Játékidő104 perc
Forgalmazás
ForgalmazóRaDiUS-TWC
BemutatóBelgium 2012. szeptember 21.
Kanada 2013. május 31.
Magyarország 2013. április 18.
KorhatárTizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
Bevétel1,32 millió $[1]
További információk
SablonWikidataSegítség

A Likvidálva (eredeti cím: Erased, az Egyesült Államokon kívüli The Expatriate néven jelent meg) 2012-ben bemutatott belga-kanadai akció-thriller, melynek rendezője Philipp Stölzl, forgatókönyvírója Arash Amel. A főszerepben Aaron Eckhart és Olga Kurylenko látható. Az Egyesült Államokban 2013. május 17-én jelent meg, Magyarországon 2013. április 18-án.

A történet középpontjában Ben Logan (Aaron Eckhart) volt CIA-ügynök és elidegenedett lánya, Amy (Liana Liberato) áll, akiket menekülésre kényszerítenek, amikor a férfi munkáltatói törlik a létezéséről szóló összes adatot, ekkor széleskörű nemzetközi összeesküvés részeként mindkettőjüket célpontul veszik.

Cselekmény[szerkesztés]

Ben Logan amerikai mérnök 15 éves lányával, Amyvel Belgiumban él. Ben biztonsági eszközök teszteléséért felelős, hogy azonosítsa a lehetséges sebezhetőségeket és javítsa azokat. Emellett egy jelentős multinacionális vállalat, a Halgate Group biztonsági részlegénél, annak antwerpeni kirendeltségénél dolgozik.

Amikor egy este Amyvel visszamegy az irodába, hogy elhozzon egy ottfelejtett csomagot, meglepetés éri: az iroda teljesen üres, a bútorok és a berendezések eltűntek, ahogy az emberek is, a kollégák mobiltelefonszámai nem léteznek, a Halgate brüsszeli központjában pedig nem ismerik a közvetlen felettesét, és tagadják, hogy valaha is volt irodája Antwerpenben.

A valóságban Logan nem mindig csak egyszerű mérnök volt, hanem egykori CIA-ügynök, és hamarosan rájön, hogy amiről szó van, az sokkal veszélyesebb, mint azt ő maga el tudná képzelni. Életéből minden kitörlődött, korábbi kollégái mind halottak. Bennek meg kell mentenie magát és a lányát, és el kell jutnia az igazsághoz.

Szereplők[szerkesztés]

(Zárójelben a magyar hangok feltüntetve)[2]

Bemutató[szerkesztés]

Az Amerikai Egyesült Államok mozijaiban 2013. május 17-én jelent meg.[3]

Fogadtatás[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben az Erased (2012 film) című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.
  • Ez a szócikk részben vagy egészben a The Expatriate - In fuga dal nemico című olasz Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Erased (2013) - International Box Office Results. Box Office Mojo. (Hozzáférés: 2021. május 17.)
  2. Likvidálva - ISzDb (magyar nyelven). Internetes Szinkron Adatbázis. (Hozzáférés: 2021. május 17.)
  3. Miller, Julie: Aaron Eckhart on Actor's Block, Raising Teenage Girls Onscreen, and Making Twitter Personal. Vanity Fair, 2013. május 17. (Hozzáférés: 2014. február 8.)

További információk[szerkesztés]