Legszebb, legrosszabb karácsonyom

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legszebb, legrosszabb karácsonyom
(Kristin's Christmas Past)
2013-as amerikai televíziós film
RendezőJim Fall
ProducerNancy Leopardi
Ross Kohn
Műfaj
  • karácsonyi film
  • televíziós vígjáték
ForgatókönyvíróRachel Stuhler
FőszerepbenShiri Appleby
Hannah Marks
Elizabeth Mitchell
Judd Nelson
Debby Ryan
ZeneMichael A. Levine
VágóJosh Rifkin
Gyártás
GyártóIndy Entertainment
OrszágUSA
Nyelvangol
Játékidő87 perc
Forgalmazás
ForgalmazóMarvista Entertainment
Bemutató2013. november 23.
Eredeti adóLifetime
KorhatárTizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
További információk
SablonWikidataSegítség

A Legszebb, legrosszabb karácsonyom (eredeti cím: Kristin's Christmas Past, korábbi címén: Last Chance Holiday) 2013-ban bemutatott amerikai romantikus filmvígjáték, amelyet Jim Fall rendezett és Rachel Stuhler írt.[1] A főszerepet Shiri Appleby, Hannah Marks, Elizabeth Mitchell, Judd Nelson és Debby Ryan alakítja. A film premierje az Amerikai Egyesült Államokban 2013. november 23-án volt a Lifetime csatornán.[2][3]

Kristin 2013 karácsony estéjén esélyt kap rá, hogy elhidegült családját meglátogassa 1996-ban, amitől azt reméli, hogy megváltoztathatja a múltját az életének javítására.

Cselekmény[szerkesztés]

Kristin 34 éves, New Yorkban él és a zenei szakmában dolgozik. Egyedül él a macskájával, eladósodott, és 17 éve nem látta a szüleit, akik a kaliforniai Pasadenában laknak. Az elválás egy karácsonykor történt, amikor a szüleivel csúnyán összevesztek. Egyedül Jamie van még vele, aki a legjobb barátja gyerekkora óta. Jamie azt mondja Kristinnek, hogy az ünnepekre hazamegy Kaliforniába, hogy meglátogassa a szüleit. A férfi azt javasolja Kristinnek, hogy ő is térjen haza, hogy újra kapcsolatba kerüljön a saját szüleivel, de Kristin ezt határozottan elutasítja.

Egy titokzatos fűszerestől egy üveg pezsgővel tér haza, és elhatározza, hogy egyedül megissza, és egyedül tölti a karácsonyt. Miután megivott néhány kortyot ebből az italból, mély álomba merül, és csodával határos módon felébred a szülei házában, a kislánykori szobájában. 1996-ban járunk, a lány hasonmása 17 éves, és ez az a bizonyos karácsony, amikor az egész élete megváltozott. Kristin elhatározza, nem engedi, hogy minden ugyanúgy történjen, és elromoljon az élete. Azonban a beavatkozás nem megy egyszerűen.

Szereplők[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Kristin's Christmas Past című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Movie Details: Kristin's Christmas Past'. LA Weekly . [2013. december 20-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2013. december 19.)
  2. Bentley, Rick: Shiri Appleby has fun with holiday time travel movie on Lifetime. The Fresno Bee , 2013. november 22. [2013. december 19-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2013. december 19.)
  3. Rueben: 'Kristin's Christmas Past: Going Home Isn't Easy. NiceGirlsTV.com , 2013. november 23. (Hozzáférés: 2013. december 19.)

További információk[szerkesztés]