L.A.P.D.

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
L.A.P.D.
Információk
Egyéb nevek Love And Peace Dude, Laughing As People Die
Eredet Amerikai Egyesült Államok
Alapítva 1989
Aktív évek 1989-1992
2010-jelen
Műfaj funk metal nu metal, mint annak az előfutára
Kiadó Triple X Records
Kapcsolódó előadók Korn
Tagok
Richard Morrill

Derek Campbell
Jason Torres
Troy Sandoval

DJ Kcutz
Korábbi tagok
James Shaffer

Reginald Arvizu
David Silveria
Pete Capra

Corey

Az L.A.P.D. (először Love And Peace Dude, tehát Szeretet És Béke Haver, később Laughing As People Die, azaz Nevetünk Az Emberek Halálán) egy amerikai funk metal zenekar, a nu metal egyik előfutára. 1989 és 1992 között működött, majd feloszlott, és 18 évvel később, 2010-ben új felállással összeállt újra, azóta folyamatosan működik. Bár a zenekar nagy sikereket soha nem ért el, a zenetörténelemben mégis fontos szerepe van, hiszen itt kezdet a pályafutását James Shaffer, Reginald Arvizu és David Silveria, akik később megalapították a Kornt, Jonathan Davisszel és Brian Welchcsel.

Shaffer, Arvizu és Morrill alapította a zenekart. Amikor Capra is csatlakozott hozzájuk, ő funk metalos beütést hozott a zenekarba, és a zenéjük a Faith No Morehoz és Red Hot Chili Pepperséhez hasonlította. Még szükségük volt egy dobosra, ezért feladtak az újságban egy hirdetést, amire David Silveria válaszolt, és ő lett a dobos. Nem sokkal ezután felvettek egy demót, ami underground körökben nagy sikernek örvendett. Rájöttek, hogy sikeresek lehetnek. 1989-ben felbéreltek egy menedzsert, aki a Triple X Recordshoz szerződtette őket.ó, még ugyanabban az évben.

1991-ben kiadták az első albumukat, a Who's Laughing Nowt. Nem sokkal a megjelenése után Pete Capra elhagyta a zenekart, és egy olyan ember jött a helyére, akinek a mai napig csak a vezetéknevét tudjuk: Corey. Pár héttel később őt is kirúgták. Ezek után Richard Morill is elhagyta a zenekart, a többiek pedig megalapították a Kornt.

Története[szerkesztés]

Alapítása
Az L.A.P.D.-t egy kaliforniai városban, Bakersfieldben alapították, 1989-ben. Az alapítók: Richard Morrill, James Shaffer, és Reginald Arvizu. Mivel még hiányzott az énekes, megkérték az egyik ismerősüket, Pete Caprát, hogy csatlakozzon hozzájuk, énekesnek. Miután Capra csatlakozott hozzájuk, a zenekar olyan zenét kezdett játszani, mint a Faith No More és a Red Hot Chili Peppers.

Mivel még szükségük volt egy dobosra, feladtak egy hirdetést az újságban, ahol úgy írták le magukat, mint egy: "funk, thrash metal és groove metal elemeket ötvöző zenekart. A hirdetésre David Silveria válaszolt, aki bár ekkor csak tizenhat éves, mégis felvételt nyert a csapatba. Ezután felvettek négy demót, név szerint: "James Brown", "Stinging Like a Bee", "Jesus", és "Don't Label Me".

A zenekar ezek után elhagyta Bakersfieldet, és Los Angelesbe ment. Silveriat ezért kirúgták a középiskolából. Egyedül Shaffer akart maradni, de amikor szakított a barátnőjével, ő is követte a zenekart. Ekkoriban Brian Welch, aki középiskolából ismerte Shaffert és Arvizut, hallgatgatta a zenekar anyagait, amik tetszettek neki. Később csatlakozott is a Kornhoz, de ekkortájt a Creep nevű zenekar tagja volt.

Love And Peace Dude EP
1990-ben sok helyen felléptek Los Angelesben, hogy reklámozzák magukat és a magukról elnevezett demójukat. Érdekesség, hogy a Los Angeles-i rendőrséget is L.A.P.D.-nek kell rövidíteni (Los Angeles Police Department). Ezután Arthur Von Blomberg lett a menedzserük. Kidobták őket egy stúdióból, találtak egy újat, de Arthur a Triple X Recordshoz szerződtette őket. Dr. Dre, Social Distortion, Jane's Addiction és a The Vandals mind ott kezdte a pályafutását.

Who's Laughing Now
1991-ben a zenekar felvette a Triple X Recordsnál az első rendes stúdióalbumát, ami 11 számot tartalmazott. Május 3-án adták ki az indie rock és alternatív rock elemeket ötvöző lemezt. Soha nem ért el nagy sikert. Ezek után Pete Capra kilépett az együttesből, és Coreyval pótolták. Nem tudjuk a teljes nevét, csak ezt. Aztán őt is kirúgták, néhány hétre rá, drogok miatt. Ezek után Shaffer, Arvizu és David, Jonathannal és Welchcsel kibővülve megalapították az azóta is működő Kornt.

Diszkográfia[szerkesztés]

  • 1989: Love And Peace Dude
  • 1991: Who's Laughing Now
  • 1997: L.A.P.D.

Mindhármat a Triple X Records adta ki.

Források[szerkesztés]