Koponya-sziget

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Koponya Sziget (Skull Island) egy, az Indiai-óceán-ban elterülő kitalált sziget. Elsőként az 1933-as King Kong című kalandfilmben tűnt fel, de azóta különböző médiákban is megjelent.

A The Curse of Monkey Island-ban (1997-es számítógépes játék)[szerkesztés]

Az 1997-ben megjelent, The Curse of Monkey Island című kalandjátékban Skull Island a hírhedt csempész, King Andre (Andre király) otthona. (A játékban Skull Island nem az Indiai-óceánban fekszik, hanem a Karib-szigetek közelében)

Skull Island csak egy kis csónakkal érhető el, amit a kísérteties "Flying Welshman" (bolygó walesi) üzemeltet (célzás a "The Flying Dutchman" (a bolygó hollandi) legendájára). Még élő korában, a Welshman elveszett a Skull Island-et körülvevő ködben, mikor a szomszédos Blood Island-on lévő világítótorony fénye kialudt. Guybrush Threepwood-nak el kell jutnia Skull Island-re, hogy megszerezze a gyémántot, amivel megtörheti az Elaine Marley-n lévő átkot, amelyet LeChuck elátkozott gyűrűje okozott. Hogy ez sikerüljön neki, meg kell javítania a világítótornyot, valamint iránytűt kell készítenie a Welshman számára.

Érdekességek[szerkesztés]

  • Több szereplő is azt állítja, hogy Skull Island (Koponya Sziget) koponya alakú. Amikor végre láthatjuk a szigetet, kiderül, hogy inkább hasonlít kacsára, mint koponyára. A meglepődött Guybrush szóvá is teszi, hogy "It should be called Duck Island" (Inkább Duck Island-nek (Kacsa Szigetnek) kellene hívni). A Welshman (aki ragaszkodik ahhoz, hogy koponya alakú) vonakodva válaszol "Well if you turn your head and squint…" (Ha elfordítod a fejed, és bandzsítasz…), de Guybrush közbevág "If you turn your head and squint it looks like a bunny" (Ha elfordítod a fejed, és bandzsítasz, akkor nyuszinak néz ki), utalva a jól ismert optikai csalódásra.
  • Skull Island az egyik legkisebb sziget a Monkey Island-sorozatban (a játékos csak néhány dologgal tud kapcsolatba lépni a szigeten, és csak három helyszín található rajta).

Külső hivatkozások[szerkesztés]