Joe Dempsie

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Joe Dempsie
Életrajzi adatok
Születési névJoseph Maxwell Dempsie
Született1987. június 22. (36 éves)
Liverpool
Pályafutása
IskoláiWest Bridgford School
Aktív évek2000–től napjainkig
Híres szerepeiChris Miles - Skins
(2007-2008)

Joe Dempsie IMDb-adatlapja
PORT.hu-adatlap
A Wikimédia Commons tartalmaz Joe Dempsie témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Joseph Maxwell Dempsie (Liverpool, 1987. június 22. –) angol színész, a Skins című BAFTA-nyertes brit televíziós sorozat szereplője, továbbá a Trónok harca című fantasy-sorozatban is játszik.

Életpályája[szerkesztés]

Joe a West Bridgford Schoolba járt középiskolába, de a nottinghami Central Junior Television Workshopban tanulta a színészi szakmát. Ez egy olyan brit szervezet, amely ingyenesen vállalja a 7 és 21 év közötti gyermekek felkészítését a média területein.

Legismertebb szerepét az angol E4 Skins című sorozatában nyújtotta, mint Chris Miles. Karaktere egy gyógyszerfüggő fiú, akinek öccse meghal, és családja is elhagyja. Chrisnek később viszonya lesz a pszichológia-tanárnőjével, majd a fiú Jal mellett köt ki, aki terhes lesz tőle, de a babát később elveteti.

Joe korábban szerepelt olyan angol sorozatokban, mint a Doctors, a Peak Practice és a Sweet Medicine, illetve szerepelt a One for the Road és a Heartland című filmekben is, utóbbiban Craiget alakította.

A Ki vagy, doki? című sorozat negyedik évadjában Cline-t játszotta „A doktor lánya” című epizódban.

2008. április 18-án a Friday Night Project-ben Geri Halliwell-lel szerepelt együtt.

2009-ben a The Damned United című filmben láthattuk, melyben Duncan McKenzie-t alakítja. A film további szereplői között lesz Jim Broadbent, Timothy Spall, Stephen Graham és Michael Sheen is.

Szerepet vállalt a Trónok harca (Game of Thrones) című sorozat több részében is. Felbukkan már az első évadban, de a második évadban több részben is szerepel.

Filmjei[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Joe Dempsie című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

További információk[szerkesztés]