Jeremih

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jeremih
Jeremih August 2009.jpg
Életrajzi adatok
Születési név Jeremih Felton
Született 1987. július 17. (28 éves)
Chicago
Iskolái University of Illinois at Urbana-Champaign
Pályafutás
Műfajok R&B, pop
Aktív évek 2008–napjainkig
Hangszer dob, zongora
Tevékenység
  • énekes–dalszerző
  • dalszövegíró
  • zenei producer
  • rapper
  • énekes
Kiadók Def Jam

Jeremih weboldala

Jeremih Felton művésznevén Jeremih amerikai producer és énekes.Miután a Def Jam Recordings leszerződtette megjelenhetett első kislemeze a Birthday Sex, mely meghozta számára az elismerést és a hírnevet.Első albuma, a Jeremih 2009 június 30-án jelent meg.

Élete[szerkesztés]

Gyermekkor[szerkesztés]

Jeremih Chicagoban, Illinois államban született és zenész családban nevelkedett.Korán kimutatta érdeklődését a hangszerek és a zene iránt, önszántából kezdett el tanulni és ismerkedni a zongorával, a dobbal és a szaxofonnal.Középiskolás évei alatt a Morgan Park Gimnáziumban az iskolai zenésztársulat tagja volt.Miután befejezte tanulmányait mérnöknek tanult az Illinois Állami Egyetemen.Egy tehetségkutatón felfigyeltek tehetségére és úgy döntött hogy szerencsét próbál és a Chicagoi Columbia Egyetem Művészeti szakára jelentkezett.

Zenei pályafutása[szerkesztés]

Az egyetem mellett felvett egy számot (My Ride) Mick Schultz producerrel.2009 februárjában Jeremih, unokatestvére segítségével, megmutathatta tehetségét a Island Def Jam elnökének.Még aznap alá is írták a szerződést.

Nemsokkal később megjelent első dala a Birthday Sex.2009 júniusában pedig megjelenhetett debütáló albuma, a Jeremih. Ne-Yo és Lil' Wayne mellett indul turnéra 2009-ben.

Diszkográfia[szerkesztés]

Turnék[szerkesztés]

Young Money Tour

Források[szerkesztés]