Jaume Duch

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jaume Duch
Született1962. február 4. (62 éves)
Barcelona
Állampolgárságaspanyol
Gyermekeihárom gyermek
Foglalkozása
IskoláiBarcelonai Egyetem
A Wikimédia Commons tartalmaz Jaume Duch témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Jaume Duch Guillot (Barcelona, 1962. február) az Európai Parlament szóvivője. Ezt a posztot 2006 júliusától ideiglenes, majd 2008 júliusától állandó minőségben tölti be.

Foglalkozás[szerkesztés]

Az Európai Parlament szóvivőjeként Duch Guillot elsősorban a Brüsszelbe akkreditált sajtóorgánumok tudósítóit tájékoztatja az Európai Parlamenttel mint intézménnyel kapcsolatban. Szóvivői minőségében rendszeresen elnököl a parlament plenáris üléseivel foglalkozó sajtótájékoztatókat, valamint támogatja a parlament elnökét a sajtóval való kapcsolattartásban.

Duch Guillot vezeti emellett az Európai Parlament[1] kommunikációs főigazgatóságán belül a médiaigazgatóságot, ideértve a sajtószolgálatot, a webkommunikációs és az audiovizuális osztályt, valamint a parlament webtévéjét, az europarltv-t.[2]

Életrajzi adatok[szerkesztés]

Korábban Duch Guillot a parlamenti sajtószolgálatot vezette (1999–2006), és az Európai Parlament akkori néppárti elnöke, José Maria Gil-Robles sajtótanácsosaként dolgozott (1997–1999).

Tisztviselőként 1990 óta dolgozik az Európai Parlamentnél, ezt megelőzően pedig egy európai parlamenti képviselő asszisztense volt (1987–1989). A spanyolul, katalánul, franciául, angolul és olaszul beszélő Duch Guillot a Barcelonai Egyetemen szerzett jogi diplomát. Nős, három gyermek édesapja. Számos az EU-s kommunikációval kapcsolatos cikk szerzője.

Jegyzetek[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]