Humen

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Humen magazin
Adatok
Típus havilap

Ország  Magyarország
Alapítva 2011 (2013)
Ár ingyenes terjesztett
Tulajdonos Humen Media Hungary Kft.
Kiadó Humen Media Hungary Kft.
Főszerkesztő Kocsis G. János
Példányszám 6000
Nyelv magyar
Székhely Budapest

ISSN 2064-101X
A Humen weboldala

A Humen magazin ingyenesen terjesztett, magyar kulturális és életmódmagazin, amely 2011 óta célozza meg az LMBTQ olvasókat.

A szerkesztőség Váradi Sándor vezetésével 2011-ben Magyarországon újfajta kezdeményezésként kezdte meg működését, saját terjesztésben. A magazin első számú célja az volt, hogy kövesse azt a trendet, ami a melegek magazinjaitól is megkívánja az olyan témákat, mint fogyasztási szokások, fogyasztói kultúra, életmód, divat, utazás, zene, program, és hogy ezeknek minőségi keretet adjon. A magazin egyúttal összekötő kapocs kívánt lenni a társadalom heteroszexuális és homoszexuális tagjai között.

A magazin az LMBT-t, az addig megszokottól eltérően, nem szubkultúraként határozta meg.

A magazin a kezdetekben szoros együttműködésben dolgozott más sajtóorgánumokkal, így a Mosaic Online hírportállal, a RadioPink internetes rádióval, valamint a Tiszta Beszéd című, népszerű közéleti bloggal.

2013-ban a tulajdonosi szerkezet átalakult, ezzel egy időben a lap főszerkesztését Kanicsár Ádám András vette át. A lapot ettől kezdve az art-mozik és más kulturális-művelődési intézmények segítségével is terjesztik.

Kezdetben Kanicsár Ádám András volt a főszerkesztő, őt 2014-ben Balogh Máté váltotta fel.[1] Szincsák Gergő Bendegúz mellett Filákovity Radojka lett a magazin vezető szerkesztője. Szerkesztők még: Bámli Zoltán, Dr. Pónyai Katinka, Makai Gábor, Waliduda Dániel, Erdei Zsolt szerkesztők.

Korábbi szerkesztők: Hercsel Adél, Sallai Alex, Tóth Márton

2016 óta a Humen Magazin készíti a Sziget Fesztivál hivatalos különszámát magyar és angol nyelven Humen Magazin - Sziget címmel.[2]

A Humen 2016-ban saját LMBTQ filmfesztivált indított Humen Film Festival néven, a rendezvénynek a budapesti Művész mozi ad otthont.[3]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Kanicsár a Funzine Archiválva 2014. november 7-i dátummal a Wayback Machine-ben-hoz került.
  2. Újra a Sziget Fesztivál hivatalos orgánuma a Humen Magazin. www.kortarspr.hu. [2018. május 1-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2018. április 30.)
  3. 2. Humen Film Festival | MűvészMozi.hu (magyar nyelven). muveszmozi.hu. (Hozzáférés: 2018. április 30.)

Források[szerkesztés]