Horst Fuchs

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Horst Fuchs
Született 1946. április 4. (76 éves)
Frankfurt am Main
Állampolgársága német

Horst Fuchs aláírása
Horst Fuchs aláírása

Horst Fuchs (Frankfurt am Main, 1946. április 4. –) német televíziós személyiség, aki televíziós vásárlási műsorokból ismert. Horst Fuchs védjegye a fülbevalója, pecsétgyűrűi, sötétített üvegű szemüvege, színpompás stílusú ruhái, félig kopasz feje, és a különösen hangsúlyozó stílusú beszédmodor. A magyar reklámokban általában Bodrogi Attila szinkronizálja.

Élete és munkássága[szerkesztés]

Eredetileg mint karosszérialakatos dolgozott a hatvanas években, és már akkor is híres volt sajátos rábeszélő stílusáról. A hetvenes évek elején autóápolási termékekkel kezdett el házalni, majd később megalapította saját forgalmazó cégét. A nyolcvanas évektől kezdve már külön road-show keretében járta Nyugat-Európát, ahol termékbemutatókat tartott. 1984-ben Ausztriába költözött, és figyelmét Kelet-Európa felé fordította. Fő tevékenységét az egykori Csehszlovákia helyén fejtette ki. 1995-ben kezdte meg a televíziós vásárlási blokkok sugárzását. 2000 óta a német távértékesítési piacon is jelen van, először a QVC teleshopping-csatorna révén jelent meg, majd WS Teleshop reklámokban, s legújabban a Media Shopban. Karaktere gyorsan népszerűvé vált. 2001-ben India számára gyártott kisfilmeket.

Legsikeresebb termékbemutatójának a „németacél pengékkel készült V-gyalut” tartják, ahol Josef Pepi Rösslerrel próbálják meg eladni az árut. Rössler és Fuchs a való életben is jóbarátok.

2011-ben a UPC magyarországi reklámjaiban is feltűnt.

Hivatkozások[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Horst Fuchs című német Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.