Hodoníni járás

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Hodoníni járás
Közigazgatás
Ország Csehország
KerületDél-morvaországi kerület
RendszámHO
Földrajzi adatok
IdőzónaCET, UTC+1
Elhelyezkedése
Hodoníni járás (Csehország)
Hodoníni járás
Hodoníni járás
Pozíció Csehország térképén
é. sz. 48° 51′ 04″, k. h. 17° 07′ 37″Koordináták: é. sz. 48° 51′ 04″, k. h. 17° 07′ 37″
A Wikimédia Commons tartalmaz Hodoníni járás témájú médiaállományokat.
A Hodoníni járás

A Hodoníni járás (csehül: Okres Hodonín) közigazgatási egység Csehország Dél-morvaországi kerületében. Székhelye Hodonín. Lakosainak száma 158 839 fő (2009). Területe 1099,13 km².

Városai és községei[szerkesztés]

A városok félkövér, a községek álló betűkkel szerepelnek a felsorolásban.

ArchlebovBlatnice pod Svatým AntonínkemBlatničkaBukovanyBzenecČejčČejkoviceČeložniceDambořiceDolní BojanoviceDomanínDražůvkyDubňanyHodonínHovoranyHroznová LhotaHrubá VrbkaHýslyJavorníkJežovJosefovKarlínKelčanyKněždubKostelecKozojídkyKuželovKyjovLabutyLipovLoukaLovčiceLužiceMalá VrbkaMikulčiceMiloticeMoravanyMoravský PísekMouchniceMutěniceNásedloviceNechvalínNenkoviceNová LhotaNový PoddvorovOstrovánkyPetrovPrušánkyRadějovRatíškoviceRohatecŠardiceSkalkaSkoroniceSobůlkyStarý PoddvorovStavěšiceStrážniceStrážoviceSuchovSudoměřiceSvatobořice-MistřínSyrovínTasovTěmiceTerezínTvarožná LhotaUhřiceVacenoviceVelká nad VeličkouVeselí nad MoravouVěteřovVlkošVnorovyVracovVřesoviceŽádoviceŽarošiceŽdániceŽeleticeŽeraviceŽeraviny

További információk[szerkesztés]

Commons:Category:Hodonín District
A Wikimédia Commons tartalmaz Hodoníni járás témájú médiaállományokat.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Hodonín District című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.
  • Ez a szócikk részben vagy egészben az Okres Hodonín című cseh Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.