Hegmanné Nemes Sára

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Hegmanné Nemes Sára
Született 1963. július 14. (53 éves)
Szolnok
Állampolgársága magyar
Nemzetisége magyar
Foglalkozása
  • közgazdász
  • politikus

Hegmanné Nemes Sára (Szolnok, 1963. július 14. –) közgazdász, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kiemelt állami szerződéseket és támogatásokat vizsgáló államtitkára.

Pályafutása[szerkesztés]

Tanulmányai[szerkesztés]

1985-ben Budapesten a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen okleveles közgazdász diplomát szerzett, majd 1987-ben idegenforgalmi szakközgazdász vizsgát tett. Okleveles adószakértő és könyvvizsgáló.

Szakmai pályafutása[szerkesztés]

1985-ben a Hotel Duna Intercontinentalban dolgozott, mint értékesítési menedzser. 1988-tól 1993-ig a HECO Ipari és Kereskedelmi Kft-nél főkönyvelő. 1993 és 1998 között a SÁBA Kereskedelmi Adótanácsadó és Számviteli Betéti Társaságnál cégvezetőként, adószakértőként, majd könyvvizsgálóként dolgozott. Saját vállalkozást indított NEMES Könyvszakértő Kft. néven. 2006-tól Szolnok Megyei Jogú Város alpolgármestere volt, mandátumáról államtitkári kinevezése miatt lemondott.

2007-től 2010-ig a Megyei Jogú Városok Szövetsége Pénzügyi Bizottságában, az Észak-alföldi Regionális Tanácsban, és a Környezet és Energia Operatív Program Monitoring Bizottságában tag. Valamint tagja a Magyar Könyvvizsgálói Kamarának, és a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Költségvetési Tagozatának. 2007-2009. között a Polgári Magyarországért Alapítvány keretében pénzügyi továbbképzéseket vezetett.

Jegyzetek[szerkesztés]