Harsányi Gábor (közgazdász)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Harsányi Gábor
Született1978 (46 éves)
nem ismert
Állampolgárságamagyar
Foglalkozásaközgazdász
Iskolái
A Wikimédia Commons tartalmaz Harsányi Gábor témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség
Harsányi Gábor

Harsányi Gábor (1978–) magyar közgazdász, Év vállalkozója díjazott (2011).

Az egyetemi évek alatt és után több vezetési tanácsadó cégnél dolgozott és szerzett szakmai tapasztalatot. 2004-ben alapította meg a Goodwill Consulting Pályázati Tanácsadó Kft-t, amely mára már a Goodwill Consulting Fejlesztési Tanácsadó Kft. nevet viseli, és Magyarország vezető pályázatíró vállalkozásának számít. Az évek alatt kiépítette a Goodwill Cégcsoportot, megalapította a társcégeket és a külföldi leányvállalatokat.

Munkája során folyamatosan tűz ki újabb és újabb célokat, melyek megvalósításában segítségére van megszerzett tapasztalata, valamint családja, barátai és munkatársai.

Származása[szerkesztés]

Szülei: Dr. Harsányi Ádám országos hírű kardiológus (Batthyány – Strattmann László díjas), egyetemi docens, az intenzív osztály vezetője volt a Szabolcs utcai kórházban, nyugdíjasként is praktizál, magánrendelőt vezet; Dr. Pósalaky Gabriella háziorvos, szülői értékekként a Sárospataki gyökereiknek a szeretetét viszi tovább, polgári családi értékeket, illetve a borászatot. Harsányi Gábor hálás azért, hogy szülei megadták számára a megfelelő hátteret, kiemelten fontosak az ő családjában is a családi értékek és azoknak a tiszteletben tartása.

Tanulmányai[szerkesztés]

1993-1997 Berzsenyi Dániel Gimnázium, Budapest, speciális matematikai tagozat,

1997-2002 Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem, vezetés-szervezés szak, okl. közgazdász,

2002-2004 ELTE, jogi szakokleveles közgazdász tanulmányok

Pályája[szerkesztés]

  • 2002- Folyamatfejlesztési tanácsadó – Szinergia Projektmenedzsment Kft.
  • 2004 – Megalapítja a Goodwill Consulting Pályázati Tanácsadó Kft.-t (www.gwconsulting.hu), melynek jelenleg is ügyvezetője. A vállalat fő profilja a komplex pályázati szolgáltatás nyújtása. Forprofit és önkormányzati ügyfeleinek a cég működése során már több mint 250 milliárd forint támogatást nyert el. A Budapest Business Journal rangsora vállalkozását az ország vezető pályázatíró cégeként tartja nyilván.
  • 2008 – Megalapítja Romániában a Goodwill Consulting GWC Srl-t (/www.gwconsulting.ro), mely mára Románia legnagyobb pályázatíró társasága.
  • 2010 – Megalapítja a Goodwill Consulting bolgár leányvállalatát – GWC Bulgária Ltd. (www.gwconsulting.bg)
  • 2010 – Megalapítja Magyarországon a Goodwill Energy Kft.-t www.gwenergy.hu , amely ma már Goodwill Energy Zrt-ként működik.
  • 2012 – Megalapítja a sárospataki Harsányi Pincészetet (www.harsanyipinceszet.hu)
  • 2013 – Megalapítja Horvátországban a Goodwill Consulting d.o.o vállalatot – GWC Horvátország (www.gwconsulting.hr)
  • 2014 – Goodwine Üzleti Borklub megalapítása
  • 2017 – A Goodwill Consulting Kft. kiterjeszti tevékenységi körét – már nem csupán pályázati szolgáltatást nyújt, hanem ugyanúgy segít többek között innováció menedzsmentben, hitelekben, energetikai fejlesztésekben, vagy fejlesztéskommunikációban.
  • 2020 – A Goodwill Consulting magyarországi irodája 11 ezer sikeres projektet tudhat magáénak, a külföldi leányvállalatokkal együtt pedig 250 milliárd forint támogatást nyertek el ügyfeleik részére.

Elismerései[szerkesztés]

Szakmai tevékenységének elismeréseként 2011-ben a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége által alapított „Év vállalkozója” díjban részesült; 2014-től a VOSZ Kereskedők, Vállalkozók Budapesti Szervezetének alelnöke

Budapest Business Journal (BBJ) Listák könyve: A pályázatíró cégek rangsorában az első helyet foglalja el a Goodwill Consulting Kft. – 2015, 2016, 2017, 2018, 2019

2015. november 20-án az Eurosolar – Megújuló Energiák Egyesületének Magyar Tagozata -Magyarországi alapításának 20. évfordulójának alkalmából megrendezett jubileumi konferenciájának NAPENERGIA DÍJ átadó ünnepségén, vállalkozása a GoodWill Energy Kft. a "Napenergia felhasználást integráló építészet" kategóriájában elismerő díjat kapott.

A Harsányi Pincészet borai számos díjat nyertek el, többek között:

Harsányi Aszú 2013 – Challenge International du Vin 2017 – aranyérem, Top 100 magyar bor – 8. hely

Hízelgő 2017 – HNT Országos borverseny 2019 – aranyérem, Mundus Vini 2020 – aranyérem, Winelovers Top 100 – 13. hely

Kútpatka Furmint 2017 – Decanter World Wine Awards 2020 – aranyérem (95 pont), HNT Országos borverseny 2019 – ezüstérem

Harsányi Aszú 2016 – Decanter World Wine Awards 2020 – platinum (97 pont), Winelovers Top 100 – 4. hely

Családja[szerkesztés]

Felesége Bodóczi Ildikó közgazdász, szintén a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen végzett, saját rendezvényszervező céget működtet, illetve egy rendezvényházat Sárospatakon. Nevéhez kötődik a Vingardium Borfesztivál, amit minden évben megrendeznek, és az első évben 4 ezer résztvevő látogatta meg, azóta pedig egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Három gyermekük van.

Források[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Sárospataki borok a világ legjobbjai között - Interjú Harsányi Gáborral (magyar nyelven). ProfitLine.hu. (Hozzáférés: 2020. október 26.)