HTTrack

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
HTTrack
HTTrack logo.png
HTTrack.png

Fejlesztő Xavier Roche
Legfrissebb stabil
kiadás
3.49-2 (stabil verzió, 2017. május 20.)[1]
Legfrissebb fejlesztői kiadásismeretlen +/-
Programozási nyelv C
Operációs rendszer Microsoft Windows, Mac OS X, Linux és FreeBSD
Kategória Offline browser és Web crawler
Licenc GNU General Public License
A HTTrack weboldala

A HTTrack egy szabad és nyílt forrású weboldal másoló és kapcsolat nélküli böngésző (offline browser), melyet Xavier Roche fejleszt, és GNU General Public License alatt terjesztenek. A program révén lehetőség van weboldalak lemásolására a lokális gépre az Internetről. Alapbeállításként a HTTrack úgy rendezi a letöltött weboldalakat, hogy megtartsa az eredeti link-struktúrát abszolút linkek helyett relatív linkekre fordítva. A letöltött (más szavakkal tükrözött) weboldalak ugyanúgy böngészhetők a böngészőkben, mint az eredeti weboldal élő kapcsolat esetén.

A HTTrack képes frissíteni a már egyszer letöltött oldalakat, vagy a megszakított letöltést ugyanott folytatni, ahol abbahagyta. A HTTrack teljes mértékben konfigurálható opciókkal és a szűrőkkel (include/exclude), további beépített segítő rendszerrel rendelkezik. Alapvetően egy parancssori és két GUI verziója (WinHTTrack, WebHTrack) létezik; de használhatók szcriptekkel időzített folyamatokkal is.

A HTTrack egy web crawler-t használ weboldalak letöltésére. A weboldalak néhány része nem töltődik le alapbeállításként, köszönhetően a Robot kizárási protokollnak. A HTTrack követni tudja az alapvető, JavaScripttel és beépített Appletekkel, valamint Flash-sel generált linkeket, valamint a komplex linkeket, vagy a külső programok által generáltakat, de a szerver oldali kép térképeket már nem.

A Firefox-hoz készítettek egy SpiderZilla[halott link] nevű kiterjesztést, mely a HTTrack-et használja letöltő motorként.

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]