Gyilkos vadászat

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Gyilkos vadászat
Odaát
1. évad, 15. epizód
Eredeti címThe Benders
FőszereplőBender család
VendégszereplőJessica Steen (Kathleen rendőrnő)
Jon Cuthbert (Alvin Jenkins)
John Dennis Johnston (Pa Bender)
Ken Kirzinger (Jared Bender)
Shawn Reis (Lee Bender)
Alexia Fast (Missy Bender)
ÍróEric Kripke
John Shiban
RendezőPeter Ellis
Első sugárzás2006. február 14.
Első sugárzás Magyarországon2006. december 22.
Kronológia
ElőzőRémálmok
KövetkezőAz árnyék
Az Odaát epizódjainak listája

A Gyilkos vadászat (The Benders) az Odaát című televíziós sorozat első évadjának tizenötödik epizódja.

Cselekmény[szerkesztés]

Minnesota államban egy kisfiú szemtanúja lesz, amint egy férfit, Alvin Jenkinst elragad valami egy parkolóban. A Winchester fivérek az ügy nyomába erednek.

Miután kikérdezték a fiút, estére egy út menti bárban állnak meg pihenni. Csakhogy amikor Sam kimegy valamiért az autójukhoz, Dean hiába keresi, nyoma vész. A fiú egy pinceszerű teremben ébred fel egy cellában, mellette pedig az eltűnt Alvin Jenkinst pillanja meg. Néhány pillanat múlva két ismeretlen férfi lép be a helységbe, és élelmet ad a két elraboltnak.

Időközben Dean végő elkeseredettségében a rendőrséghez fordul segítségért, ahol rendőrnek kiadva magát bejelenti "unokaöccse" eltűnését. Az adatokat egy Kathleen nevű rendőrnő veszi fel, aki ezután Deannel azonnal nyomozni kezd. Később kiderül, hogy a nő öccse szintén eltűnt. Éjszaka a pincében Jenkins cellaajtaja váratlanul kinyílik, így a férfi -hátrahagyva Samet- azonnal rohanni kezd. Kijutva a tanyaszerű ház pincéjéből, a közeli erdőn át próbál meg menekülni, ám a korábbal élelmet adó két férfi jelenik meg, és rövid hajsza után szó szerint kivégzik Jenkinst. Dean és Kathleen átvizsgálják a bár parkolóját figyelő kamera szalagjait, így megtudják, hogy Samet egy furgonnal hurcolták el. Miközben autókáznak, a rendőrnő közli Deannel, megnézte az adatbázisban annak jelvényét, és a nyilvántartás szerint ellopták.

Dean győzködésére Kathleen nem tartóztatja le, rövid idő után pedig egy földútra bukkannak. A rendőr az autóhoz bilincseli Deant, majd egyedül indul el az úton, mely végül egy elhagyatott házhoz vezet. Miután a nőnek egy fura kinézetű kislány nyit ajtót, egy idősebb férfi hátulról leüti. Deannek sikerül leszednie a bilincset, így ő is a házhoz indul, mely mögött több autóroncsot is talál. A pincébe érve találkozik a cellákba zárt Sammel és Kathleennel, aki ekkor tudja meg Deantől, hogy eltűnt öccse valószínűleg már nem él, mivel autójának roncsa a ház mögött áll. Mivel nem tudja kinyitni a cellákat, Dean a házba veszi az irányt, itt azonban három férfi támad rá, majd legyőzve egy székhez kötözik. A fiú itt döbben rá, hogy a rejtélyes eltűnések hátterében a Bender család áll: Pa Bender és annak három gyermeke. Mikor apja parancsára egyikük elindul, hogy megölje a két foglyot, Sam váratlanul leüti támadóját, majd kiszabadulva Deannel és Kathleennel felveszi a harcot Benderék ellen. Végül a Bender család összes tagját sikerül ártalmatlanná tenni.

Kathleen rádión erősítést kér, a fivéreknek pedig megköszöni a segítséget, és elengedi őket, mielőtt a hatóságok a helyszínre érnének…

Természetfeletti lények[szerkesztés]

Bender család[szerkesztés]

A Bender család a minnesotai Hibbing környékén több tucat embert rabolt el néhány év alatt, melynek célja szórakozásuk volt: az áldozatot kiengedték a sötét erdőbe, ahol aztán egy hajszát követően megölték.

A Bender család négy tagból áll:

– Pa Bender: a családfő
– Jared és Lee Bender: Pa két felnőtt fia
– Missy Bender: Pa kislánya

Időpontok és helyszínek[szerkesztés]

  • 2006. május 23. és június 10. közötti valamelyik 3 nap – Hibbing, Minnesota

Zenék[szerkesztés]

  • Joe Walsh – Rocky Mountain Way
  • Composer – Sweet and Low Down

Külső hivatkozások[szerkesztés]