Guy Siner

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Guy Siner
Született1947. október 16. (76 éves)
Manhattan[1]
Állampolgárságaamerikai
Nemzetiségeamerikai, angol
Foglalkozása
  • színész
  • filmszínész
  • színházi színész
  • televíziós színész
Iskolái
  • Webber Douglas Academy of Dramatic Art
  • St Edmund's School
Színészi pályafutása
Aktív évek1972-től
Híres szerepeiGruber hadnagy (Halló, halló!)
Tevékenységszínész

SablonWikidataSegítség

Guy Siner (New York, USA, 1947. október 16. –) amerikai születésű angol színész. Legismertebb alakítása Hubert Gruber hadnagy szerepe volt a Halló, halló! című angol szituációs komédiában.

Élete[szerkesztés]

Siner New Yorkban született, amerikai apától és angol anyától. Az anyja az Egyesült Királyságban kívánta neveltetni a fiát, így a család Angliába költözött, amikor Guy 5 éves volt. A londoni Webber Douglas Színművészeti Akadémián tanult.

Karrierje[szerkesztés]

1980-ban a The Biograph Girl című darabban a némafilmkorszak sztárját, Mack Sennet-et személyesítette meg, de a darab a West Enden csak rövid ideig futott. 1982 és 1992 között a sikeres Halló, halló! című sorozatban alakította Hubert Gruber hadnagyot. Emellett olyan sorozatokban szerepelt még, mint az Én, Claudius, Csengetett, Mylord? (Noël Coward szerepében), Babylon 5, Seinfeld, Star Trek: Enterprise, Diagnózis: gyilkosság és Ki vagy, doki?. A A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka című filmben is játszott egy kisebb szerepet.

A Halló, halló! 1992-es befejezése után főképp Amerikában, Los Angelesben dolgozott. Miután visszatért Angliába, Cheshamben telepedett le. 2006-ban két filmben játszott. 2007 júniusában és júliusában Brisbane-ban színpadra vitték a Halló, halló!-t, ahol rajta kívül még Gorden Kaye és Sue Hodge lépett fel az eredeti szereposztásból.

Jegyzetek[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]