Globe Trekker

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Globe Trekker
Globe Trekker főcíme.jpg
Műfaj dokumentumfilm

Alkotó Pilot Productions
Főszereplő Ian Wright
Justine Shapiro
Megan McCormick

Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelv angol
Évadok 17
Epizódok130+
Gyártás
Részenkénti játékidő 60 perc
Sugárzás
Eredeti adó Channel 4
PBS
OLN Canada
Travel Channel
Travel Channel UK
Discovery Travel & Living (AUS)
TVOntario
NYCTV
Israel Broadcasting
Authority
DR2
NRK2
Eredeti sugárzás1994 – 2016. november 27.
További információk

A Globe Trekker egy, a Pilot Productions által rendezett televíziósorozat, ami a világ országait és szokásait mutatja be. Nagy-Britanniából indult és a Lonely Planet című útikönyvek ihlették. A sorozat 1994-ben indult és azóta több, mint 40 országban sugározzák 6 kontinensen.

A műsor gyakran olyan helyeket mutat be, ami nem igazán ismert a turisták által. Minden epizódnak van egy műsorvezetője, aki kamerás csapattal utazik országról országra és élvezik a látványt, a helyi kultúrát, az ételeket. Vannak különleges epizódok, amelyek mélyebben mutatják be az adott ország ünnepeit, a vásárlási lehetőségeket, tengerpartokat vagy ételeket. A műsorvezetők sokszor részt vesznek az éppen zajló ünnepségeken, esküvőkön, egyházi szertartásokon vagy a társadalomtól távol élő embereket látogatják meg. Gyakran megtörténik, hogy más utazókkal is találkoznak, akikkel riportot készítenek és jótanácsokat kérnek tőlük.

Információk[szerkesztés]

Egy epizód általában 12-15 hét alatt készül el, amiből legkevesebb 4 hét kutatás, 3 hét tervezés és felkészülés, 2-3 hét filmezés és kb. 3 hét mire megszerkesztik úgy, ahogy műsorra kerül.

A műsorvezető általában 5-6 emberrel dolgozik együtt, akik sosem szerepelnek a műsorban. Ez a legénység kamerásból, producerból, rendezőből és hangtechnikusból áll. A sofőrt mindig az adott helyen fogadják fel és egy helyen 3 esténél sosem töltenek többet.

Külső hivatkozások[szerkesztés]