Gallo Főnök

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Gallo Főnök a Csillagok háborúja elképzelt univerzumának egyik szereplője.

Leírása[szerkesztés]

Gallo Főnök a gungan fajba és az ankura rasszba tartozó férfi tábornok, aki megszerzi elsőként a Főnök címet. A rasszára jellemző tömzsi testfelépítésű és zöldes bőrszínű.

Élete[szerkesztés]

Ez a gungan férfi Y. e. 3000 körül, az úgynevezett hadurak korszakában élt. Az Otoh Sancture település vezére volt addig, amíg el nem ment nerf vadászatra. A vadászat alatt Rogoe vezér a bursák segítségével rátámadt és megsemmisítette Otoh Sancture-t.

Gallo a befogott nerfeket odaadta Marsune kapitánynak, glurrg munkások helyébe; közben megtudta egy gungan harcostól, hogy Rogoe lerombolta a települését. Gallo, miután újjáépíti Otoh Sancture-t, Marsune kapitánnyal, aki közben hozzá csatlakozott, ellátogatott Tenkóhoz Otoh Jahaiba, Hantichoz Otoh Languába, Copekhez Otoh Ursba és Hoxie-hoz Otoh Rabanba, hogy segítségüket kérje. Miután sikeresen elvégezte a főnökök által kitűzött teszteket, a gungan főnökök is csatlakoztak Gallo tábornokhoz; így alakult meg a Gungan Nagyhaderő.

Ezután az ankura gungan tábornok a szövetségeseivel együtt bongó nevű tengeralattjáróikkal rátámadnak Rogoe vezér városára, Spearheadre. Miután legyőzte Rogoe-t és lerombolta annak városát, megalapította Otoh Gungát.

Gallo Főnök jó távoli rokona Nass Főnöknek.

Megjelenése a videojátékokban[szerkesztés]

Ezt a gungant a „Star Wars: Galactic Battlegrounds” és a „Star Wars: Galactic Battlegrounds: Clone Campaigns” videójátékokban láthatjuk.

Források[szerkesztés]

  • Star Wars: Galactic Battlegrounds: Prima's Official Strategy Guide
  • The Complete Star Wars Encyclopedia

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Gallo című Wookieepedia-szócikk fordítása. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.

További információk[szerkesztés]