Forró Krisztián

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Forró Krisztán

Született1976január 31. (48 éves)
Csehszlovákia Nagymácséd, Csehszlovákia,
PártMagyar Szövetség

Foglalkozáspolitikus
IskoláiEdutus Egyetem

Forró Krisztián (Nagymácséd, 1976. január 31. –) szlovákiai magyar politikus, 2013-tól a Nagyszombati kerületben megyei képviselő, 2020-tól 2021-ig a Magyar Közösség Pártja elnöke, 2021-től a Szövetség párt (a pártot 2023-ban átnevezték Magyar Szövetségre) elnöke.

Élete[szerkesztés]

Tanulmányok[szerkesztés]

Tanulmányait a galántai Kodály Zoltán Gimnáziumban, a dunaszerdahelyi Üzleti Akadémián és a tatabányai Modern Üzleti Tudományok Egyetemén végezte.

Politika[szerkesztés]

2004-ben csatlakozott a Magyar Koalíció Pártjához (MKP), 2011-től az MKP galántai járási elnöke. 2020 és 2021 között ő volt az MKP utolsó elnöke. 2021-től az MKP, a Most–Híd és a Magyar Közösségi Összefogás (MKÖ) egyesülésével létrejött Szövetség párt elnöke (a pártot 2023-ban átnevezték Magyar Szövetségre).

Magánélet[szerkesztés]

Nős, felesége Fodor Szilvia, akivel három közös fiúgyermeke van. Családjával Nagymácsédon él.

A magyaron kívül angolul, németül és szlovákul beszél.[1]

További információk[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Krisztián Forró című cseh Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.