Feri naplója a karantén idején

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Feri naplója a karantén idején
SzerzőOrosz György
OrszágMagyarország
Nyelvmagyar
Kiadás
Magyar kiadás dátuma2020.06.12.
IllusztrátorChelemen Paula
Oldalak száma207
ISBNISBN 978-615-00-8363-6
SablonWikidataSegítség

A Feri naplója a karantén idején egy 50 napot felölelő, szórakoztató írás, melynek szerzője Orosz György magyar író, humorista, a Stand up comedy Humortársulat művészeti vezetője. A könyvet formátuma napló, melyet a főszereplő, Feri ír, aki egy egyszerű, vidéki családapa. A napló a 2020-ban Magyarországot is elérő koronavírus-járványt követi végig (egyben ez az első magyar nyelvű könyv a témával kapcsolatban)[forrás?], egyfajta társadalomkritikát állítva az olvasó elé, mindezt humorral ötvözve. Az első kiadás 2020. június 12-én jelent meg.

Reakciók[szerkesztés]

„A könyvet olvasván azt vettem észre, hogy nemhogy megtalálta az arányt Gyuri, hanem egy olyan teljesen hiteles szociográfiát állított elő ebből az egész dologból, amivel én magam is találkoztam a saját rokonaimon belül, a levelezéseim kapcsán, stb., és ezáltal egy nagyon hiteles és egy nagyon nagyon nagyra értékelendő mű született.”

Maksa Zoltán – Karinthy-gyűrűs humorista[1]

„Az a csodálatos ebben az egész történetben, hogy valóban, ahogyan Gyuri írta ezt a történetet, és megélte magát a karantént, pontosan ugyanúgy és ugyanabban az időszakban élték meg a könyv olvasói is ezt a karantén időszakot.”

Németh Kristóf – színművész[1]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. a b Könyvbemutató. (Hozzáférés: 2020. július 15.)