Estadi Comunal d’Andorra la Vella

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Estadi Comunal
Mérkőzés a stadionban (2009. július)
Mérkőzés a stadionban (2009. július)
Adatok
Elhelyezkedés Andorra la Vella, Andorra

Építés éve nem ismert
Megnyitás ideje 1990

Felület füves
Befogadóképesség 1554[1]
Tulajdoni viszonyok
Tulajdonos Andorrai labdarúgó-szövetség
Elhelyezkedése
Estadi Comunal (Andorra)
Estadi Comunal
Estadi Comunal
Pozíció Andorra térképén
é. sz. 42° 30′ 04″, k. h. 1° 30′ 50″
Térkép

Az Estadi Comunal d’Andorra la Vella, vagy röviden Estadi Comunal többféle sportesemény megrendezésére alkalmas stadion Andorra fővárosában, Andorra la Vellában.

A pálya felülete füves, amit hatsávos gumiborítású futópálya vesz körül. Északnyugati részén kiépített súlylökő-, kalapácsvető-dobóhellyel rendelkezik, amit a távolugrók futósávja és homokos leérkezőhelye választja el a labdarúgópálya kijelölt területétől. A délkeleti labdarúgókapu mögött biztosították a helyet magasugró-, és rúdugró-gyakorlatok bemutatására is, így rangosabb atlétikai rendezvények lebonyolítására használható.

A stadion 1554 ülőhellyel rendelkezik, amely két nagyobb részből áll: a pálya déli részénél egy fedett lelátóból, és az északnyugati labdarúgókapu mögött „U”-alakban húzódó fedetlen részből. 500 luxos megvilágítást építettek ki, amely biztosítja esti sportesemények megrendezését is.

Az Európai Labdarúgó-szövetség által hitelesített stadion, így a klubcsapatok nemzetközi mérkőzéseit, illetve az andorrai labdarúgó-válogatott találkozóit itt rendezik, illetve rangosabb bajnoki mérkőzéseknek is otthont ad.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. fussballtempel.net. [2011. június 20-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2011. május 25.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]