Elena Gilbert

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Elena Gilbert
Vámpírnaplók-szereplő
Nina Dobrev at PaleyFest2010.jpg
Megjelenési információk
Első megjelenése Hazatérés (1x01)
Utolsó megjelenése 8x16 I was feeling epic
Megszemélyesítője Nina Dobrev
Évadok 8 (171 epizód)
Szinkronhang Nagy-Németh Borbála
Neme
Házastársa Damon Salvatore
Szerep ember, vámpir

Elena Gilbert a Vámpírnaplók című amerikai fantasy tévéfilmsorozat egyik kitalált főszereplője. Nina Dobrev színésznő alakítja.

Szerepe[szerkesztés]

Elena egy 17 éves gimnazista lány, aki elvesztette a szüleit egy autóbalesetben a Wickery hídnál. Öccsével, Jeremyvel és nagynénjével, Jenna Sommerssal él együtt. Népszerű lány az iskolában és barátai körében, de a baleset után úgy érzi, el akar rejtőzni a világ elől. A tanév hamarosan kezdődik, és az iskolában megjelenik egy új diák: Stefan Salvatore.

Elena a naplójába önti ki a szívét, mígnem találkozik Stefan Salvatoréval, akivel megismerkedik és járni kezdenek. Ezek után élete teljesen megváltozik, rájön, hogy vámpírok igen is léteznek, és hogy nagyon sok köze van Stefanhez és bátyjához, Damon-höz, de van valaki, akihez még inkább: Katherine-hez, akire megszólalásig hasonlít.

Végül az is kiderül, hogy Elenát örökbe fogadták és hogy nem véletlenül hasonlít Katherine-re. Ami még ennél is rosszabb, hogy mivel adoptálták, kell lennie egy biológiai anyának is, akire rá is találnak – Alaric Saltzman (Jeremy történelemtanára) felesége. Isobelről mindenki azt hitte, elhunyt, de végül kiderült, hogy nagyon is él, méghozzá vámpír, akit Damon változtatott át. Elena egy erős akaratú és empatikus fiatal lány, aki biztos lábakon áll a földön. Szerelme Stefan Salvatore, de az első évad végére már érezhető a Damon-höz való kötődése.

A második évadban sok minden megváltozik. Visszajön Katherine Pierce, a hasonmás (doppelgänger) aki átváltoztatta Damont és Stefant. Visszajövetelének oka nem más, mint Stefan. Katherine még mindig szereti Stefant, ám a fiú ezt nem viszonozza; ő Elena-t szereti, így a vámpír-lány mindent megpróbál megtenni, hogy véget vessen Elena és Stefan kapcsolatának. A második évad végén megérkezik Klaus, aki egy hibrid. A visszajövetelének oka, hogy megtörje ez a kötődést, és mindkét lény legyen egyszerre. A harmadik évadban, Stefan megmutatja rosszabbik énjét: mint "Ripper" [Gyilkos] magára hagyja Elena-t, aki mindent megtesz, hogy visszaszerezze a fiút. Elena a 3x01-ben [The Birthday-A Születésnap] betölti 18. életévét ezáltal már felnőttnek tekinthető. A harmadik évad az ősi vámpírok körül forog. Elijah, Rebekah, Klaus, Kol és Finn és az anyjuk, az ősi boszorkány, Esther körül.

Elena és Matt lehajtanak a Wickery-hidról. Stefan odasiet, mert meg akarja menteni Elenát, aki azonban nem engedi, mert azt szeretné, hogy Mattet mentse meg. Stefan megteszi, majd visszamegy Elenáért, de már késő. Később kiderül, hogy Elenának vámpírvért adott Meredith doktornő, így ő is vámpír lesz. Damon emiatt meggyűlöli Stefant. Shane professzor elmeséli Bonnie-nak, hogy létezik egy ellenszer Elenának, hogy ne legyen vámpír, így hát elindulnak megkeresni, útközben azonban történik egy kis baki: Katherine megöli Jeremy-t és Elena kikapcsolja az érzéseit.

Források[szerkesztés]