Damon Salvatore

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Damon Salvatore
Vámpírnaplók-szereplő
Megjelenési információk
Első megjelenése Hazatérés (1x01)
Utolsó megjelenése I was feeling epic (8x16)
Megszemélyesítője Ian Somerhalder
Évadok

1.-8.

Ennyi epizódban szerepelt: 155
Szinkronhang Szabó Máté
Damon Salvatore adatai
Neme férfi
Született 1839.Június 18.
Szülei Giuseppe és Lilian Salvatore
Testvérek Stefan Salvatore
Házastársa Elena Gilbert
Gyermekei Stefanie Salvatore
Szerep Ember, Vámpír, majd később ember

Damon Salvatore a Vámpírnaplók című amerikai fantasy tévéfilmsorozat egyik főszereplője. Élete nagy részét azzal tölti, hogy megtalálja szerelmét, a vámpír Katherine-t, akinek Elena Gilbert a hasonmása. Közben azon mesterkedik, hogy keresztbe tegyen öccsének, Stefan Salvatorénak. Az első évad vége felé beleszeret Elenába. A második évadban már nem keresi Katherine-t, hanem Elenát próbálja meghódítani, és jobb utakon kezd járni.

Felvezetés[szerkesztés]

Damon Salvatore a Vámpírnaplók egyik főszereplője. Damon egy 178 éves, vámpír volt, de most már ember, mivel fivére, Stefan Salvatore beadta neki a gyógyírt. Most feleségével, Elena Salvatore-val, és a lányával, Stefania Salvatore-val él a városba. Az 1800-as években született, és Mystic Falls gyarmati városában élt testvérével, Stefan-nal, apjával, Giuseppe Salvatore-val, és anyjával együtt Lillian Salvatore-val. 1864-ben vált vámpírrá.

Első Évad[szerkesztés]

Az első évadban Damon Stefan ijesztő idősebb testvéreként jelenik meg. Hazatérése célja, hogy kiszabadítsa a romok alatti kriptába zárt kedvesét, Katherine Pierce-t, és hogy tönkretegye öccse boldogságát, a barátnője, Elena Gilbert megölésével kezdve. De idővel szimpatikussá válik neki Elena, többé nem jelent fenyegetést a lány életére. Damon lassacskán kedvesebbé válik a többi karakterrel szemben, néha együttérzés jeleit mutatja , például törli Jeremy vámpírokról szóló emlékeit és a Vicki Donovan halála általi szenvedését, így Jeremy normálisan éli tovább az életét. Mikor sikerül kinyitni a kriptát, kideül, hogy Katherine nincs ott. Damon időközben beleszeret az öccse barátnőjébe, mivel látja, hogy Elena nem fél már tőle. Az évad végén majdem meghal a John Gilbert által működésbe hozott szerkezet miatt, amit a néhai Jonathan Gilbert talált fel, hogy bevesse a vámpírok ellen. Bonnie, Elena, és Stefan sgítségével végül megmenekül. A történtek után Damon hazakíséri Elenát, köszönetet mond a segítségéért, és megcsókolja a lányt. Később kiderül, hogy nem Elenát csókolta meg, hanem Katherine Pierce-t. Ez megmutatja, hogy még képes emberi érzelmeket érezni, mint például a fájdalom és a szeretet. De leginkább szeret vigyázni magára, és sokszor folyamodik drasztikus módszerekhez.[1]

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]