Vámpírnaplók (3. évad)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Vámpírnaplók
3. évad
Ország  USA
Eredeti adó Amerikai Egyesült Államok The CW
Sugárzás 2011. szeptember 15. óta
Epizódok száma 22
Kronológia
← Előző
Következő →
Vámpírnaplók (2. évad)
A Vámpírnaplók epizódjainak listája

Jelen szócikk a Vámpírnaplók című amerikai fantasty sorozat harmadik évadjának adatlapja. Az évadot 2011. szeptember 15-én kezdték vetíteni az Amerikai Egyesült Államokban.

Összefoglalás[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A sorozat harmadik évadában a cselekmény több szálra szakad szét. A Klaus szál és az Ősök szála. Miután Klaus elvitte magával Stefant vérfarkasokat keresnek, hogy hibrideket alkossanak. Elena és Damon folyton Stefan után kutatnak, de akárhányszor rátalálnak a fiú mindig elutasítja őket. Klaus rájön, hogy Elena nem halt meg, ezért nem maradnak életben a hibridjei. Miután Bonnie visszahozta a halálból Jeremy-t ő szellemeket kezd el látni. (Vicki-t és Annát) Kiderül, hogy egy nyaklánccal, az Ősi boszorkány nyakláncával lehet lezárni a kaput, ahol a szellemek visszatérnek. Katherine megszerzi ezt a nyakláncot és ideiglenes szövetséget köt Damonnal. Klaus felébreszti a kis húgát Rebecca-t akiről kiderül, hogy Stefan régi vadállat énjének a szerelme. Rebecca, Klaus és Stefan visszatérnek Mystic Falls-ba. Klaus Elena vérét felhasználva hibriddé változtatja Tylert, akinek emiatt kapcsolata megromlik Caroline-nal. Klaus egy hibrid hadsereget hoz létre. Katherine, Jeremyt felhasználva megtudja, hogy Klaust egy valaki tudja megölni, a nevelőapja Michael. Michael felkeresi a Klaus parancsára az Elenát őrző Stefant és Damont, hogy hívják vissza Klaust és akkor Ő megöli az Ősi tölgyfa utolsó karójával. Damon terve, hogy kicseréli Katherine-t és Elenát, mikor Klaus visszatér, de erről senki sem tud. Elena Klaus ellen fordítja Rebecca-t, de leszúrja, mert túl kockázatosnak tartja életben hagyni. Tyler kimenekíti Caroline-t Klaus partyjáról. Michael és Klaus találkozásakor Michael leszúrja Elenát, aki igazából Katherine, Damon pedig rátámad Klausra. Stefan keresztbe húzza a számításaikat és Klaus megöli Michaelt. Stefan elszökik Katherine-nel, aki arra kéri rabolja és rejtse el Klaus családjának koporsóit, ezzel majd hatást tud gyakorolni ellenségére. Klaus megfenyegeti Stefant, hogy ha nem adja vissza a családját akkor mindenkit elpusztít, akit Stefan valaha is ismert. Macska egér játszma kezdődik. Bonnie közben megleli édesanyját és különös álmok is nyomasztják. Klaus közeledik Caroline felé. Elena elküldi Jeremyt a városból. Alaric pedig felkelti egy régi alapító tag leszármazottjának Dr. Fell-nek az érdeklődését, aki korántsem veszélytelen.

Hivatalos epizódcím Hivatalos premier Hivatalos magyar cím Hivatalos magyar premier Epizód #
The Birthday 2011. szeptember 15. A születésnap 2014. április 22. 3x01
Elena 18. születésnapján míg Caroline lázasan szervezi születésnapi buliját, Elena csak Stefan keresésével foglalkozik. Damon is testvére után kutat, és próbálja megvédeni Elena-t, nehogy magára vonja Klaus figyelmét. Ez alatt Stefan és Klaus egy Ray Sutton nevű vérfarkas nyomát követi.
The Hybrid 2011. szeptember 22. A hibrid 2014. április 29. 3x02
Klaus nekilát tervének, melynek segítségével még nagyobb erő birtokába juthat, de még Ray Sutton, a vérfarkas vonakodó együttműködésével sem úgy sülnek el a dolgok, ahogy azt Klaus akarta. Damon és Alaric vonakodva, de segítenek Elenanak Stefan megtalálására kigondolt új tervében, ami viszont egy váratlan ellenséggel sorodorja harcba Damont. Jeremy Matthez fordul segítségért, miközben próbálja megérteni mit akarnak tőle a múltjából kísértő szellemek.Tyler pedig összetűzésbe kerül édesanyjával.
The End of the Affair 2011. szeptember 29. A kapcsolat vége 2014. május 6. 3x03
Klaus és Stefan Chicagoba érkeznek, ahol Stefan találkozik egy vámpírral, aki még mindig nem lépett túl régi kapcsolatukon. Egy 1920-as visszatekintésben Stefan szembenéz akkori, szörnyű önmagával.
Disturbing Behavior 2011. október 6. Zavaró viselkedés 2014. május 13. 3x04
Még mindig Chicagoban vagyunk, ahol Klaus egy általa régóta ismert boszorkányt, Gloriat használja fel arra, hogy kiderüljön, miért nem működik terve. Gloria varázslata érdekes tényeket tár fel, de hamar rájön, hogy Stefan tudására is szüksége van a cél eléréséhez.
The Reckoning 2011. október 13. 3x05
Mindazok ellenére, ami történt, Caroline élvezni akarja a hagyományos Végzősök Bolond Éjszakáját Elenával, Bonnie-val, Mattel és Tylerrel, mielőtt elkezdődik a tanítás a Mystic Falls-i Gimnáziumban. Viszont mikor hívatlan vendégek jelennek meg, nem tart sokáig, amíg az este véres fordulatot vesz.
Smells Like Teen Spirit 2011. október 20. 3x06
Végzős évük első napján Elena, Caroline, Bonnie és Matt még mindig tántorognak a közelmúlt eseményei miatt, míg úgy tűnik Tyler egy kicsit túlságosan is élvezi az életet. Damont bosszantja új vendége.
Ghost World 2011. október 27. 3x07
Mialatt Mystic Falls lakosai a hagyományos Fények Éjszakájára készülnek, a várost megszállják a halottak szellemei. Damon találkozik egy különösen erőszakos szellemmel.
Ordinary People 2011. november 3. 3x08
Elena és Bonnie segítségével Alaric megpróbálja megfejteni legutóbbi felfedezésének jelentését. Elena és Rebekah nem jönnek ki egymással, míg végül Rebekah felfedi családja ősrégi titkait és erőszakos múltját.
Homecoming 2011. november 10. 3x09
Az Őszi Bál estéjén Rebekah megnyílik, és elmondja Elenának, hogy miért olyan fontos neki az este, ezzel ellentmondásos érzelmeket váltva ki a lányból. Caroline és Matt megdöbbennek Tyler viselkedésén.
The New Deal 2012. január 5. 3x10
Mivel Stefan elrejtette a Klaus családját tartalmazó koporsókat, Klaus gyorsan erőszakhoz folyamodik, hogy bebizonyítsa Damonnek és Elenának, hogy senki sincs biztonságban, amíg Stefan vissza nem adja, amit ellopott tőle. Tyler továbbra is megpróbál mindent kihozni új hibrid képességeiből.
Our Town 2012. január 12. 3x11
Bár Caroline-nak semmi kedve megünnepelni a 18. születésnapját, Elena, Bonnie és Matt meglepik őt egy kisebb, a szokásostól eltérő helyszínen megrendezett bulival. Damon és Stefan nem értenek egyet.
The Ties That Bind 2012. január 19. 3x12
Bonnie úgy gondolja, visszatérő álmai Klaus koporsóiról megoldást rejthetnek arra, miként pusztíthatják el őt. Emellett álmai miatt Bonnie találkozik 15 éve nem látott édesanyjával, Abbyvel.
Bringing Out the Dead 2012. február 2. 3x13
Forbes seriff megdöbbentő dolgot árul el Alaric-nak és Elenának egy, a közelmúltban történt gyilkosság során használt fegyverrel kapcsolatban. A Salvatore testvérek egyre inkább arra törekednek, hogy végezzenek Klausszal.
Dangerous Liaisons 2012. február 9. 3x14
Elenat meglepi, mikor meghívást kap egy bálba. Mikor kiderül, hogy a helyszín Klaus felújított villájában lesz, Damon és Stefan is ragaszkodik hozzá, hogy a vele menjen.
All My Children 2012. február 16. 3x15
Miután megdöbbentő felfedezést tesz Damon legutóbbi tapintatlan viselkedéséről, Elena csalódottan rájön, hogy egyik barátja sem ért vele egyet abban az ügyben, hogy hogyan kellene reagálnia az Ősi család belső hatalmi harcára.
1912 2012. február 23. 3x16
A mostani gyilkosságok Mystic Fallsban egy száz évvel korábbi bűncselekmény sorozatra emlékeztetik Damont. Visszaatekintünk 1912-be, ahol Damont a gyönyörű vámpír, Sage a létezés egy egészen új formájával ismerteti meg.