Elektra Natchios

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Elektra
Megjelenési információk
KiadóMarvel Comics
Eredeti neveElektra
Első megjelenésDaredevil #168
1981. január
MegalkottaFrank Miller
Elektra adatai
Valódi neveElektra Natchios
Állapotaismetlen
Születési helyeKréta
Fajaember
Csoporthoz tartozásaa Kéz
S.H.I.E.L.D.
HYDRA
A Wikimédia Commons tartalmaz Elektra témájú médiaállományokat.

Elektra, teljes nevén Elektra Natchios egy kitalált szereplő a Marvel Comics képregényeiben. A szereplőt Frank Miller alkotta meg. Első megjelenése a Daredevil 168. számában volt, 1981 januárjában.

Elektra egy bérgyilkos nindzsa, jellegzetes fegyvere egy pár szai. Elektra a Fenegyerek életének egyik nagy szerelme, de a nő erőszakos természete és zsoldosokra jellemző életvitele elválasztotta őket. Elektra 1982 áprilisában, a Daredevil 181. számában a Vezér egyik bérgyilkosával, Célponttal való küzdelme során életét vesztett. A Marvel és Miller között volt egy íratlan megállapodás, miszerint Miller beleegyezése nélkül nem támasztják fel a szereplőt. Ez a megállapodás azonban még akkor született mikor a Marvel egy magánvállalat volt, mikor azonban a vállalat nyílttá vált, ez a megállapodás áldozatául esett annak, hogy a cég nem akart elveszíteni egy sikeres karaktert.[1] Elektra azóta többször is visszatért a képregények oldalain.

Elektrát a 2003-as Daredevil – A fenegyerek és az azt követő 2005-ös Elektra című filmben Jennifer Garner alakította.

Források[szerkesztés]

  1. Brian Cronin: Comic Book Urban Legends Revealed #109 (angol nyelven). Comic Book Resources, 2007. június 28. [2007. augusztus 18-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2007. augusztus 30.)