Eisler Annamária

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Masi
Életrajzi adatok
Születési név Eisler Annamária
Nemzetisége magyar
Foglalkozása modell, manöken, énekesnő

Eisler Annamária művészneve Masi magyar modell, fotómodell, manöken. , énekesnő

Élete[szerkesztés]

Masi 70-es évek manökenje volt. Nevét, becenevét testvéreitől kapta. Édesanyja, amikor állapotos volt, mesélte a két fiú bátyjának, hogy a kislánynak masni lesz a hajában. Ettől kezdődően Masi néven várták a gyermeket. Művésznévként azóta is ezt a nevet használja.

Édesanyja zongoratanárnő volt, és már gyermekkorábaan tanította őt, majd felvételt nyert a Magyar Rádió gyermekkórusába. A Bartók Béla Konzervatóriumban végzett.

1968-ban manökentanfolyamot végzett. A divatszakma is felfigyelt rá, és fotói sorra jelentek meg, például a Nők Lapja, Ez a Divat és egyéb kiadványokban. Országjáró divatbemutatók alkalmával lehetőséget kapott éneklésre is.

Kanadaba került, Torontoban folytatta karrierjét. Énekelt és modell is volt.

Modellként Európaban, Kanadaban és az Amerikai Egyesült Államokban fényképezték. Olyan ismert márkákkal televíziós reklámokban szerepelt, mint az Olay Oil, vagy a Ballantine Scotch.

Ugyanakkor zeneileg tovább fejlődött, megszerezte ARCT-jét az RCM-től, és énekelni kezdett a világhírű torontói Mendelssohn kórusnál. Nem sokkal később dolgozott együtt egy projektben Bobby Scott-tal New Yorkban.

Masi több nyelven énekel, magyarul, angolul vagy franciául.

Magyarországra sűrűn visszajárt. 2015-ben nagy sikert aratott például a MAGYAROK HOLLYWOODBAN koncerten Szakcsi Lakatos Béla világhírű zongoristával és a világhírű Rajkó Művészegyüttesral.

Rotschild Klára Divatszalonban - 1968 - készült bemutató fotóját az MTI Fotóarchívuma is őrzi.

Fotósai voltak[szerkesztés]

többek közt Farkas Tamás (fotóművész), Balassa Ferenc, Bara István (fotóriporter), Normann Parkinson fotóművészek.

Források[szerkesztés]