E-Force

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
E-Force
Információk
Eredet Kanada, Montréal Flag of Canada.svg
Aktív évek 2001 – napjainkig
Műfaj Thrash metal
Kiadó Thundering Records, Season Of Mist
Kapcsolódó előadók Voivod, Project: Failing Flesh, Enthroned
Tagok
Eric Forrest
Cyril Bernhard
Alsvid
Korábbi tagok
Boris Lougan
Dennis Roussel
Krof
Jerome Point
Yann Ploquin
Louis Levesque
Bryan Donahue
Dan Lauzon

Az E-Force weboldala

Az E-Force egy francia thrash metal együttes, melyet 2001-ben még Kanadában alapított a Voivod korábbi frontembere az énekes/basszusgitáros Eric Forrest. A zenekar 2004-ben tette át a székhelyét Franciaországba és a felállás Forrest kivételével teljesen kicserélődött. Eddig két nagylemezt adtak ki.

Története[szerkesztés]

Eric Forrest hét éven keresztül volt a kanadai cyber-thrash metal együttes Voivod frontembere, és miután 2001-ben kirúgták, megalapította saját zenekarát E-Force néven. A csapathoz Bryan Donahue (ex-Homicide) és Dan Lauzon (ex-Entropy) gitáros csatlakozott, de állandó dobost ekkor még nem találtak. 2002-ben felvettek egy négyszámos demót, majd lemezszerződést kötöttek a francia székhelyű Season Of Mist kiadóval. A 2003. október 20-án megjelent Evil Forces című bemutatkozó E-Force albumon már Louis Levesque (ex-Genetic Control) dobossal dolgoztak.

Az eredetileg Montréalban működő csapat 2004 elején Franciaországba tette át a székhelyét. A költözés hátterében Forrest párkapcsolata állt. Összeházasodott a francia Nathalie Denaclaraval és úgy döntöttek a dél-francia Toulouse városában telepednek le. A zenekari tagok közül csak a dobos maradt, a két új gitáros pedig Dennis Roussel és Yann Ploquin lettek a Soul Erosionból. Az új felállású E-Force 2004. május 17-én debütált az Impaled Nazarene és a Scarve előzenekaraként Toulouse-ban. Júniusban a Six Pack Week End fesztiválon játszottak Clevelandben, szeptemberben pedig a francia Raismes Festen. 2005 februárjában a Carpathian Forest európai turnéján léptek fel. Időközben Levesque kilépett a zenekarból.

Egy új felállású E-Force tért vissza 2005 végén. A trióvá alakult együttes gitárosa a mindössze 19 éves Cyril Bernhard lett, aki Yngwie Malmsteen és Marty Friedman lemezein nevelkedett. A korábban death metal hatásoktól sem mentes E-Force zenéje ezzel egy dallamosabb thrash metal irányába fordult. 2006 októberében vonultak stúdióba, hogy felvegyék a második E-Force albumot, amelyre az új dalok mellé a Voivod egy kiadatlan dalát is felvették, az időközben rákban meghalt Voivod gitáros, Denis "Piggy" D'Amour emlékére. A Modified Poison című második E-Force album megjelenése azonban több mint egy évet csúszott. 2007 októberében a nagylemezen doboló Boris Lougant a belga Enthroned korábbi dobosa, Alsvid váltotta. A Modified Poison album végül 2008. február 22-én jelent meg a Thundering Records kiadásában.

Diszkográfia[szerkesztés]

Tagok[szerkesztés]

Korábbi tagok
  • Boris Lougan – dobok (2005-2007)
  • Dennis Roussel – gitár (2004-2005)
  • Krof – dobok (2004-2005)
  • Jerome Point – gitár (2005)
  • Yann Ploquin – gitár (2004)
  • Louis Levesque – dobok (2003-2004)
  • Bryan Donahue – gitár (2001-2003)
  • Dan Lauzon – gitár (2001-2003)

További információk[szerkesztés]