Doctor Who: Destiny of the Doctors

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Doctor Who: Destiny of the Doctors
FejlesztőStudio Fish
KiadóBBC Multimedia
SorozatDoctor Who
MotorBRender
PlatformokWindows
Kiadási dátum1997. december 5.
MűfajFirst-Person Shooter, Akció-Kaland
JátékmódokEgyjátékos
AdathordozóCD-ROM
SablonWikidataSegítség

A Doctor Who: Destiny of the Doctors egy számítógépes játék a Doctor Who című brit sci-fi sorozatból. A játékok 1997. december 5-én adta ki a BBC Multimedia. A játékot Windows 95-re tervezték, és minden későbbi Windows-zal lehet futtatni, habár az XP-n és a Vistán találhatók kompatibilitási gondok.

A játékot kiadták az Egyesült Királyságban, Írországban, Ausztráliában és több európai országban. Terjedtek pletykák felújított változatról, hogy kibővítik az új sorozattal, de alaptalanul.

A történetet Terrance Dicks írta, aki többször is közreműködött a régi sorozat készítésében.

Színészek[szerkesztés]

Szinkronhangok
Élőszereplős jelenetek

Történet[szerkesztés]

A Doktor nemezise, a Mester elfoglalta a Sirolas bolygót, hogy a bolygó erejével meghódítsa a világegyetemet. De először a Doktor első hét regenerációját távolítja el. Azonban Graak (a Doktor teremtménye) elvállalja, hogy a Doktort megmenti, és a Mester terveit megállítja.

Játékmenet[szerkesztés]

A játék nagy része a Doktor (és esetenként a Mester) TARDIS-ában játszódik. A játék a negyedik Doktor idején kezdődik, de a játékos kiválaszthatja, hogy melyik Doktor korát válassza.

A játékban meg kell találni különféle tárgyakat az adott Doktorokhoz, valamint szembe kell szállni olyan ellenségekkel, mint a Dalek, Cyberman, Auton. A szörnyeket különféle tárgyakkal lehet ártalmatlanítani vagy megölni. Egyes tárgyakat egy-egy küldetés során kell magukkal vinni, mint a Szónikus Csavarhúzú, vagy egy rádiót, ami által tanácsokat lehet kapni a Dandártábornoktól. Más tárgyakat ideiglenesen lehet használni, mint a Dalekanium, vagy a locsolókanna.

A játékban 28 feladatot kell teljesíteni.

Ha a játékos visszatér a TARDIS bejáratához, ki kell állni egy próbát, amit követően kihívjuk a Mestert egy versenyben. Ha sikerül, akkor az adott Doktor felszabadul:

  • Első Doktor: Az Égi Játékkészítő Játékdoboza körül kell hajszázni
  • Második Doktor: Versenyezni a Mester ellen a londoni metróban
  • Harmadik Doktor: megtalálni, és elpusztítani a dalek hajót
  • Negyedik Doktor: a Doktor fejének labirintusát kell bejárni
  • Ötödik Doktor: lovagi tornán kihívni a szontárit
  • Hatodik Doktor: a Mars jeges vadonjában megkeresni a Doktort
  • Hetedik Doktor: legyőzni a Mester-t autóversenyben

Recepció[szerkesztés]

A játék vegyes kritikákat kapott.

Az AllGame 5 pontból 2,5 adott a játékra.

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Dalek Attack című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.