Diversity

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Diversity
Diversity 2009.jpg
Információk
Alapítva 2007
Aktív évek 2007-
Műfaj pop
elektronikus zene
utcai zene
rock
soul
Tagok
Ashley Banjo
Jordan Banjo
Mitchell Craske
Sam Craske
Ike Ezekwugo
Perri Luc Kiely
Ian McNaughton
Jamie McNaughton
Matthew McNaughton
Warren Russell
Terry Smith
A Diversity weboldala

A Diversity egy kizárólag férfiakból álló utcai táncos társulat, akik akkor lettek igazán híresek, mikor 2009 májusban megnyerték a Britain’s Got Talent 3. sorozatának a döntőjét. A csoport 2007-ben jött létre,[1] tagjai eredetileg Kelet-Londonban (Dagenhamben, Leytonstone-ban) és Essexben laktak. A csapatot három testvérpár és négy barátjuk alkotja. Többen közülük még iskolába vagy egyetemre járnak, de az idősebb tagok között van informatikai rendszermérnök, fürdőszoba-szerelő és értékesítő is. Első aktív évükben megnyerték a Brit Nemzeti Utcatánc versenyt.[2]

Vezetőjük, aki Ashley Banjo fizikus egyetemi hallgató és koreográfus, a következőket mondta "14 éves korom óta tanulok saját magam különböző eljárásokat, és emiatt lettem koreográfus."[3] A csoport megerősítette azokat a híreket, melyek alapján július 5-én részt vesznek a Hyde Parkban a Wireless zenei fesztiválon.[4]

Tagok[szerkesztés]

A 12–25 év közötti tagok a Britain's Got Talent felvétele alatt Ashley és Jordan Banjo, Mitchell és Sam Craske, Ike Ezekwugo, Perri Luc Kiely, Ian, Jamie és Matthew McNaughton, Warren Russell és Terry Smith voltak .[5]

Britain's Got Talent[szerkesztés]

A csoport elindult a Britain's Got Talent harmadik évadában, és megnyerte ezt a versenyt. A zsűrinek nagyon tetszett az előadásuk, és Amanda Holden ezt mondta: "Ez a műsor éppen azért briliáns, mert mikor már azt gondolom, hogy mindent láttam, és már semmi nem lehet jobb, akkor jöttök ti."[6] Piers Morgan azt mondta, a koreográfus zseni, és azt mondta, a Diversity "már a csúcson van, a legjobb táncosok közé tartoznak, akiket valaha láttunk".[6]

A Diversity a május 24-i elődöntőben szerepelt, de itt a nézők szavazata alapján Susan Boyle nyert, és a zsűri a Diversity és Natalie Okri közül dönthette el, ki jut még be a döntőbe. Itt a Diversityt választották, így ők jutottak a május 30-i szombati döntőbe.

A 2009. május 30-i két előadás közül a másodikban a Diversity Susan Boyle-lal és Julian Smith-szel közösen bejutott a legjobb három közé. Miután Julian Smithről kiderült hogy harmadik lett, az is világossá vált, hogy a fogadóirodák által jegyzett 16/1-hez arány ellenére a Diversity a szavazatok 24,9%-ával megnyerte a versenyt.[1][1][7] Boyle utána azt mondta a Diversityre, hogy 'A legjobb emberek nyertek.' Az este folyamán korábban Simon Cowell azt mondta, a Diversity produkciója volt az egyetlen, melyre tízből tíz pontot adna.

A Britain'S Got Talent után[szerkesztés]

A versenyt megnyerő csoport decemberben a királynő előtt fog szerepelni a Royal Variety Showban.[8]

A Diversity a Britain’S Got Talentben ellene induló Flawless csoporttal és az előző versenyt megnyerő George Sampsonnal szerepelni fog a StreetDance brit 3D-sfilmben.[9] A filmet előreláthatólag 2010 végén mutatják majd be.

A csoport szerepelt a Larry King Live 2009. június 6-i műsorában, ahol további terveikről beszéltek.

Referenciák[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Diversity (dance troupe) című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.

  1. ^ a b c At-a-glance Britains got talent finalists”, BBC News Online, 2009. június 30. (Hozzáférés ideje: 2009. június 30.) 
  2. Leach, Ben: Diversity beat Susan Boyle to win Britain’s Got Talent. The Daily Telegraph. Telegraph Media Group, 2009. május 30. (Hozzáférés: 2009. május 30.)
  3. McGarry, Lisa: Britain’s Got Talent: Can Diversity Beat Flawless?. UnrealityTV, 2009. május 24. (Hozzáférés: 2009. május 30.)
  4. DIVERSITY added to Sunday line-up at Wireless. Wireless Festival, 2009. június 1. (Hozzáférés: 2009. június 1.)
  5. Palmer, Emma: Talented dance group visits sick children. Echo News UK, 2009. május 22. (Hozzáférés: 2009. május 30.)
  6. ^ a b Britain's Got Talent: Show 3 2009. Throng, 2009. május 25. (Hozzáférés: 2009. május 30.)
  7. Talent results watched by 18.5m. BBC Online. BBC, 2009. május 31. (Hozzáférés: 2009. május 31.)
  8. International Business Times. International Business Times, 2009. május 30. (Hozzáférés: 2009. május 30.)
  9. Diversity appearing in StreetDance