Debrecen Gladiators

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
DEAC Gladiators AFC
Csapatadatok
Teljes csapatnév Szolnoki Honvéd Sportegyesület
SzékhelyDebrecen, Szolnok, Magyarország
AlapítvaGladiators: 2004
Soldiers: 2005
Csapatszínek arany és fekete          

Vezetőedző

Szűcs Botond (debreceni szekció vezetője)

Kálmán Attila (szolnoki szekció vezetője)

Stadionok Hajdú Volán Stadion (Gázvezeték u.)
Bajnoki címek
Duna Bowl 1 (2015)
A(z) DEAC Gladiators AFC honlapja

A Gladiators amerikaifutball-csapat Debrecen és Szolnok városának amerikaifutball-csapata, mely a 2004-ben alapított Debrecen Gladiators és a 2005-ben alapított Szolnok Soldiers együttesének együttműködéséből jött létre. A két klub 2013-ban az U19 csapatok szintjén kezdte együttműködését, és 2015-ben indultak először közösen a felnőtt bajnokságban – ebben az évben a MAFL Divízió II bajnokai lettek. A Debrecen Gladiators Amerikaifutball Egyesület 2014 májusában megszűnt.[1] az egyesült csapat a Szolnoki Honvéd Sportegyesület részeként működik, vagyis hivatalosan a Soldiers jogutódja.

2018 novemberében a DEAC szakosztálya lett, és felvette a DEAC Gladiators nevet.[2]

A Gladiators az egyetlen csapat, amely minden évben nevezett a magyar bajnokságba.

Debrecen Gladiators[szerkesztés]

A Gladiators Amerikai futball Klub 2004-ben jött létre, debreceni fiatalok valamint a belga állampolgárságú Trabelsi Karim kezdeményezésére. A klub 2005 óta egyesületként működik debreceni székhellyel. Annak megalapítása óta elnöke: Nagy László. A Debrecen Gladiators a magyar amerikaifutball, kezdetektől meghatározó, a Divízió I-ben szereplő csapata. A legelső megrendezésre kerülő Hungarian Bowl döntőjét, a Debrecen Gladiators játszotta a Budapest Wolves ellen 2005. november 11-én Budapesten. A Gladiators, Junior csapata mellett Cheerleader Team-el, valamint kitűnő és országos összehasonlításban a legnagyobb szurkolói táborral rendelkezik.

A Debrecen Gladiators főbb eredményei[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. MAFSZ EH/2014/015 Elnökségi Határozat
  2. Amerikaifutball szakosztályt alapított a DEAC. [2018. december 2-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2018. december 1.)