DCWatch robot

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
DCWatch
FejlesztőCyB
Operációs rendszerplatformfüggetlen
Kategóriapeer-to-peer
LicencGPLv3

A DCWatch a Direct Connect hálózaton működő, úgynevezett külső (external) robot szoftver. A robot tetszés szerint bővíthető saját Java nyelven írt moduljaink, valamint Lua nyelven írt szkriptek segítségével.

Tulajdonságok[szerkesztés]

  • Parancssoros Java alkalmazás
  • ADC és NMDC protokoll támogatás
  • Egyidejűleg több hubot képes kezelni
  • Beépülő modulok támogatása (pluginek)
  • Távoli vezérlés DirectConnect kliensen keresztül (közös és privát chat)

Beépülő modulok[szerkesztés]

Display
A hubok által küldött üzenetek megjelenítésért felelős modul.
BaseCommands
A robot működéséhez szükséges parancsokat kezelő modul.
Lua Scripter
A plugin segítségével saját Lua nyelven írt scriptjeinket futtathatjuk LuaJava felhasználásával. A DCWatch képes futtatni a BCDC++ által támogatott scripteket, ehhez azonban szükséges a mellékelt BCDC Bridge script betöltése.
User Search
A modul segítségével megkereshetünk egy felhasználót a DirectConnect hálózaton. A robot valós időben vizsgálja meg a hubokat, és listázza ki a találatokat. Jelenleg 25 magyar hubon fut a robot. A szolgáltatás csak azokon a hubokon érhető el, melyeken a robot regisztrált felhasználónévvel rendelkezik. Keresést kezdeményezhetünk a támogatott hubokról, a hivatalos weblapról, valamint a Firefox és Internet Explorer 7 böngészők által támogatott Search Engine-en keresztül.
ChatRoom
A boton keresztül kettő vagy több különböző hub felhasználói beszélgethetnek egymással. A beszélgetés egy chatszobán keresztül zajlik. (Jelenleg 25 magyar hubon érhető el ez a szolgáltatás)
Chat Control
A bot által küldött és fogadott üzeneteket szabályozhatjuk, sőt át is irányíthatjuk az üzeneteket egy tetszőleges felhasználónak.
Fusion
A modul segítségével összeolvadhatunk a bottal. Amit írunk a központi hubon, azt továbbküldi a bot egy előre meghatározott hubra.
Hublist Server
A roboton keresztül regisztrálhatjuk a hubunkat egy protokoll független hublistára (dcwatch-services.dyndns.org:2501). A lista elérhető a http://dcwatch-services.dyndns.org/hublist.xml.bz2[halott link] címen. Segítség a lista használatához megtalálható itt.
HTTP Services (fejlesztés alatt)
Néhány fontosabb funkció elérhető HTTP protokollon keresztül is. (pl.: Felhasználó kereső)
Direct Connect Client (fejlesztés alatt)
DC++-szerű grafikus felület.

Tervek[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]