Ugrás a tartalomhoz

Czinege László

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Czinege László
Élete
Született1957. augusztus 20. (66 éves)
Karcag
Nemzetiségmagyar
HázastársaPoroszlay Gabriella
Pályafutása
Írói álnevetokio170
Jellemző műfaj(ok)vers, próza
Czinege László weboldala

Czinege László (Karcag, 1957. augusztus 20. –) költő, prózaíró, a 4 Dimenzió Online független irodalmi portál főszerkesztője.

Élete[szerkesztés]

1973-ban jelentek meg első írásai a középiskolai újságban, ennek ellenére csak 2006-tól kezdett publikálni ismét tokio170 nicknéven az interneten. Az első időszakban csupán írásokat – verseket, novellákat, publicisztikákat – közölt, majd valamivel később megosztotta fotóit is. Alkotásaiban az emberi kapcsolatok, az érzelmek, illetve a csodálatos és megunhatatlan természet aprólékos bemutatása mellett, gyakran találkozhatunk a közéleti gondok, a társadalmi problémák megjelenítésével, ezen belül pedig a lelkiismeretesség alapkérdésével, illetve a becsületesség, a harácsolás, valamint az igaz és a hamis dolgok szembeállításával. Mondandója néha (már a címében is) többértelmű, esetleg kellően humoros, ami segíthet a téma körüli gondolatok apró ereinek csermellyé szélesítésében.

Több irodalmi portálon is megfordult. Írásait rendszeresen publikálta pl. a Fullextra, az AMF, a CINKE, a Dokk és a megszűnt Fércművek oldalain. Részt vett a Veranda Művészeti Csoport kezdeti rendezvényein.

2007-2009-ig a Taxisok Világa magazinban a Pontosvesszők c. irodalmi rovatot szerkesztette.

2009-ben alapította meg 4 Dimenzió Online támogatás- és bevételmentes, független irodalmi portált. Írásai nyomtatásban eddig négy antológiában jelentek meg:

Antológiák[szerkesztés]

Jelenleg főleg a 4 Dimenzió Online portálon és saját weboldalán publikál (tokio170 írásai - versek, novellák, kisregények).

Negyven évig fővárosi lakos volt, ám 2017-ben vállalkozásfejlesztés miatt Pest vármegyébe költözött. Nyugdíjas, feleségével jelenleg Nagykátán él.

További információk[szerkesztés]

Források[szerkesztés]