Családi meló

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Családi meló
(The Reunion)
2011-es amerikai film
RendezőMichael Pavone
Műfajakciófilm
ForgatókönyvíróMichael Pavone
Főszerepben
ZeneJim Johnston
Gyártás
GyártóWWE Studios
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelvangol
Játékidő90 perc
Költségvetés10 000 000 $
Forgalmazás
Forgalmazó
  • Samuel Goldwyn Films
  • Hulu
Bemutató2011
További információk
SablonWikidataSegítség

A Családi meló (eredeti cím: The Reunion) 2011-ben bemutatott amerikai akciófilm Michael Pavone rendezésében. A főszerepet John Cena, Ethan Embry, Michael Rispoli, Boyd Holbrook és Amy Smart alakítja.

A film 2011. október 21-én került a mozikba. Negatív kritikákat kapott.

Cselekmény[szerkesztés]

Négy féltestvér örökölhet fejenként 3 000 000 dollárt az apjától, ha 2 évig együtt dolgoznak, mint család. Közülük 3-an fejvadászként Mexikóba mennek, hogy elkapjanak egy óvadék ellenében szabadlábra helyezett embert, akinek köze van egy milliárdos elrablásához.

Apja halála után Ninát (Smart) azzal bízzák meg, hogy teljesítse utolsó kívánságát - hozza össze három testvérét... Sam (Cena), a megrögzött zsaru, aki jelenleg felfüggesztett; Leo (Embry), a nagyszájú, erőszakos óvadékügynök; és Douglas (Holbrook), a jóképű 20 éves tolvaj, aki frissen szabadult a börtönből. Amikor Leo rájön, hogy a csalót, akiért sok pénzt zálogosított, az ország egyik leggazdagabb emberének elrablásával gyanúsítják, ezért meggyőzi két testvérét, hogy csatlakozzanak hozzá egy veszélyes, de izgalmas kalandba.

Szereplők[szerkesztés]

(Zárójelben a magyar hangok feltüntetve)[1]

A film készítése[szerkesztés]

A filmet a Samuel Goldwyn Films mellett a WWE Studios gyártotta. A forgatásra 2010 októberében került sor az új-mexikói Albuquerqueben.[2]

Média kiadás[szerkesztés]

A film 2011. november 8-án jelent meg Blu-ray és DVD lemezen.

Fogadtatás[szerkesztés]

A film negatív kritikákat kapott. A Rotten Tomatoes 12 kritika alapján 8%-os minősítést adott a filmnek, az átlagértékelés 3.3/10.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a The Reunion (2011 American film) című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. IszDb - Magyar hangok (magyar nyelven). Internetes Szinkron Adatbázis. (Hozzáférés: 2021. július 15.)
  2. Archived copy. [2010. december 28-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2021. július 20.)

További információk[szerkesztés]