Conker’s Bad Fur Day

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Conker's Bad Fur Day
Fejlesztő Rare
Kiadó
Rendező Chris Seavor
Tervező Chris Seavor
Művész Don Murphy
Író Robin Beanland
Chris Seavor
Zeneszerző Robin Beanland
Sorozat Conker
Platformok Nintendo 64
Kiadási dátum
Műfaj akció, platform
Játékmódok egyjátékos, többjátékos
Korhatár PEGI 16.svg PEGI: 16+
ESRB Mature 17+.svg ESRB: M
USK-besorolás USK 16
Adathordozó ROM cartridge

A Conker's Bad Fur Day egy akció-platform videójáték, amit a Rareware (most Rare) fejlesztett és a Nintendo 64-re. A játék kiadója Észak-Amerikában a Rare, Európában a THQ. A Conker videójáték-sorozat részeként jelent meg, amiben Conker, egy iszákos mókus próbál hazatérni a barátnőjéhez, Berrihez.

Játékmenet[szerkesztés]

Cselekmény[szerkesztés]

Stílusát tekintve ez egy platform játék rengeteg humorral. A játék szinte minden részletében van valami humoros, még akkor is ér valami meglepetés, amikor egy helyben állunk, ugyanis ilyenkor Conker a Mókus (a játék főszereplője) GameBoy-ozik, jojózik, szexlapot olvas, elkezdi mondani a magáét és még sok minden mást is csinál. A játékban sok váratlan és abszurd tűnik fel, ilyen például a kaki hegy és a benne lakó kaki szörny Sloprano is. Nem a játékmenet nemcsak ugrálásból áll, vannak benne lövöldözős részek is. Számos popkultúrális utalás, köztük sok filmre való utalás paródikus formában. Megjelenik a Drakula című film paródiája, a Ryan közlegény megmentése, Gladiátor.

Chris Seavor, a játék készítője azt nyilatkozta egy interjúban, hogy elsősorban a South Park inspirálta őt, mikor kitalálta a játék stílusát. Eredetileg ez is egy kedves, aranyos platformjátéknak indult, de a piac telítettsége miatt új irányba kellett terelni a projectet. Mint az fentebb már elhangzott rengeteg paródia van a játékban, ezek közül az egyik legjelentősebb a Ryan közlegény megmentése, amin a film készítője is jót nevetett.

A játéknak 2005-ben jelent meg Xbox-ra a felújított változata, ami teljes audiovizuális átalakuláson esett át . Az ígéretekkel ellentétben, nem kerültek bele kivágott jelenetek, sőt még az enyhébb káromkodások is ki lettek cenzúrázva.