Cinema City

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

A Cinema City izraeli tulajdonú mozihálózat, amely Izraelben és Európában üzemeltet multiplex és IMAX mozikat. Izraelben Rav-Hen néven működik a cég. Jelenleg 367 mozitermük létezik, több mint kétharmada Európában. Az első mozijuk 1929-ben Haifában nyílt, az első európai mozijuk 1997-ben Budapesten.

Lengyelországban 1999-ben nyílt meg első mozijuk, 2005-re már 12 volt belőle. Szintén 1999-ben megvásárolta az egyetlen prágai multiplex mozit. 2005-ben Magyarországon a legnagyobb multiplex-működtető volt. 2005-ben Budapesten megnyílt filmterjesztőjük, a Forum Hungary, ami a Disney, a Spyglass és a Revolutionary Releasing filmjeit jelenteti meg Magyarországon. A cég 2006 első felében a második legnagyobb hasonló cég lett az országban. A 2008-ban a budapesti Arena Plazában nyílt multiplex Magyarország legnagyobb mozikomplexuma, mely évente több, mint egymillió vendéget kiszolgálva az ország leglátogatottabb filmszínházává nőtte ki magát.

2011-ben a Cinema City felvásárolta a Palace Cinemas Magyarország Kft. hálózatát, így további 5 budapesti és 2 vidéki multiplex mozi került a cég tulajdonába.

Magyarországi mozik[szerkesztés]

Megszűnt mozik

Külső hivatkozások[szerkesztés]