Ugrás a tartalomhoz

Cikkjelölt:Objectory keretrendszer

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Az Objectory egy objektumorientált módszertan, amelyet Ivar Jacobson hozott létre, aki nagyban hozzájárult az objektumorientált szoftverfejlesztéshez .

Az Objectory keretrendszere egy "építőkockás tervezés" nevű tervezési technikán alapul. Ezzel a technikával a rendszert egymáshoz kapcsolódó blokkok rendszerének tekintjük, ahol minden blokk egy-egy rendszer szolgáltatást képvisel.

Ez a módszertan tekinthető az első kereskedelmi forgalomban elérhető objektumorientált módszertannak, amelyet nagyszabású ipari rendszerek fejlesztésére használnak. Ez a megközelítés globális nézetet nyújt a szoftverfejlesztésről és a költséghatékonyságra összpontosít.

Fő technikái a következők: koncepcionális modellezés, objektumorientált programozás és az építőkockás tervezési technika.

Hivatkozások [szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben az Objectory című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.