Carnivore (Starset-dal)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Starset
Carnivore
Kislemez a Transmissions albumról
Megjelent2014. október 29.
Felvételek2013
Stílusalternatív metál, hard rock, cinematic rock
Nyelvangol
Hossz4:22
KiadóRazor & Tie
SzerzőDustin Bates
ProducerRob Graves
Starset-kronológia
My Demons
(2013)
Carnviore
(2014)
Halo
(2015)
Videóklip
Hivatalos videóklip
SablonWikidataSegítség

A Carnivore egy kislemez (a második) a Starset első albumáról, a Transmissionsről. A szám 16. helyezést ért el a US Billboard Mainstream Rock Songs slágerlistán 2014-ben.

Háttér[szerkesztés]

A szám videóklipje 2014. október 29-én jelent meg.[1] A hivatalos klip producere Ramon Boutviseth volt.[2] Az együttesnek több videóklipje is volt a számhoz, többek között egy rajongói verseny, hogy ki tudja elkészíteni a legjobb klipet YouTube-on és közeli együttműködésben van James Sprattel, profi e-sportolóval, hogy készítsen videókat-montázsokat (mert az együttes zenéje nagyon ismert lett a gamer-közösségben) a Starset dalaira.[3] A videóklip kétszer is első helyen volt 2015-ben a Loudwire Top 10 videóklip slágerlistán, megelőzve például a Slipknot The Devil in I klipjét.[4]

Fogadtatás[szerkesztés]

A szám elérte a 16. helyet a Billboard US Mainstream Rock Songs slágerlistán 2015-ben. Több lap (mint például a Huffington Post) is megjegyezte, hogy ezt a számot is hasonlóan jól fogadták, mint a korábbi kislemez My Demons-t, több tízmillió megtekintést felhalmozva YouTube-on.

Előadók[szerkesztés]

  • Dustin Bates – ének, gitár
  • Brock Richards – szólógitár
  • Ron DeChant – basszus
  • Adam Gilbert – dobok

Slágerlisták[szerkesztés]

Slágerlisták

(2015)

Legmagasabb

 pozíció

US Mainstream Rock 16[5]

Jegyzetek[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Carnivore (Starset song) című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.