CD Logroño

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
CD Logroño
Csapatadatok
Teljes csapatnévClub Deportivo Logroño
SzékhelyLogroño, Spanyolország
Alapítva1922
Megszűnt1935
StadionLas Gaunas
Csapatmezek
Hazai
Idegenbeli

A CD Logroño, teljes nevén Club Deportivo Logroño egy már megszűnt spanyol labdarúgócsapat. A klubot 1922-ben alapították, tizenhárom évvel később szűnt meg. Székhelye Logroño városa volt.

Története[szerkesztés]

A klubot 1922-ben alapította Bernardo Ardanaz, aki nagy Athletic Bilbao-drukker volt. Az új klub meze ezért teljesen megegyezett a baszk csapatéval.[1] Az első pár hónapban a La Trilladora nevű pályán játszotta, ezután költözött a Las Gaunasba.

Összesen ötször indult a kupában, ebben a legnagyobb eredménye egy Real Betis elleni továbbjutás volt.

Az országos bajnokság létrejöttekor a Tercera Divisiónban indult. Bár sosem végzett negyediknél rosszabb helyen, mégis öt évbe telt feljutnia. Első másodosztálybeli szezonját nyolcadikként zárta, majd megszűnt.

Statisztika[szerkesztés]

Szezon Osztály Poz. Copa del Rey
1929/30 3.
1930/31 2.
1931/32 4.
1932/33 1.
1933/34 3.
1934/35 8.

Jegyzetek[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a CD Logroño című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.
  • Ez a szócikk részben vagy egészben a CD Logroño című spanyol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.