Bumberák Maja

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Bumberák Mária
Bumberák Mária
Bumberák Mária
Született 1977. június 16. (40 éves)
Debrecen, magyar
Állampolgársága magyar
Nemzetisége magyar
Házastársa Csillag Gábor
Gyermekei Csillag Sára Anna
Foglalkozása mesemondó
Beceneve Maja
Díjak A Népművészet Ifjú Mestere díj

Bumberák Mária (Maja) - (Debrecen, 1977. június 16. –) mesemondó, a Népművészet Ifjú Mestere.

Pályafutása[szerkesztés]

Debrecenben született, Kisvárdán nevelkedett. Budapesten szerzett egyetemi diplomát először az Eötvös Loránd Tudományegyetem Centre for English Teaching Training angol nyelvtanár szakán, majd az egyetem Társadalomtudományi Kar szociológia Szakán.

2007-ben szerzett szocio- és művészetterapeuta képesítést a Magyar Művészet- és Szocioterápiás Közösségépítő Egyesületben.

2008-tól Tündérmuzsika címen tart népdalokra, népi mondókákra, hagyományos ölbeli játékokra építő zenés gyermekfoglalkozásokat. Olvasást tanít és mesecsoportokat tart hátrányos helyzetű fiataloknak 2010-2011-ben magyar népmesét és hagyományos mesemondást tanult a Hagyományok Házában. 2011-ben kezdte mesegyűjtő munkáját a Nógrád megyei Varsányban, amelyért 2012-ben elnyerte a Népművészet Ifjú Mestere díjat.

A Gárembucka: Napos - Holdas mesemondó csapat tagjaként egyaránt mesél gyermekeknek és felnőtteknek. A Meseszó Egyesület alapító tagja és elnökhelyettese. Jelenleg az állami gondozásban élő gyerekekért mesepedagógiai módszerekkel dolgozó palóznaki Meseközpont Alapítvány szakmai asszisztense. A népmesék mellett, foglalkozik meseterápiával, mesepedagógiával, és történetmeséléssel. 2014-ben egyedüliként Magyarországról beválasztották a Svédországban székelő nemzetközi mese- és történetmondókat összefogó Storytelling and Peace Council-ba.

Családja[szerkesztés]

Férje Csillag Gábor, kulturantropológus, kommunikációs szakember, közös lányuk, Sára.

Források[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]