Bumberák Maja

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Bumberák Mária
Bumberák Mária
Bumberák Mária
Született 1977. június 16. (40 éves)
Debrecen, magyar
Nemzetisége magyar
Házastársa Csillag Gábor
Gyermekei Csillag Sára Anna
Foglalkozása mesemondó
Beceneve Maja
Díjak A Népművészet Ifjú Mestere díj

Bumberák Mária (Maja) - (Debrecen, 1977. június 16. –) mesemondó, a Népművészet Ifjú Mestere.

Pályafutása[szerkesztés]

Debrecenben született, Kisvárdán nevelkedett. Budapesten szerzett egyetemi diplomát először az Eötvös Loránd Tudományegyetem Centre for English Teaching Training angol nyelvtanár szakán, majd az egyetem Társadalomtudományi Kar szociológia Szakán.

2007-ben szerzett szocio- és művészetterapeuta képesítést a Magyar Művészet- és Szocioterápiás Közösségépítő Egyesületben.

2008-tól Tündérmuzsika címen tart népdalokra, népi mondókákra, hagyományos ölbeli játékokra építő zenés gyermekfoglalkozásokat. Olvasást tanít és mesecsoportokat tart hátrányos helyzetű fiataloknak 2010-2011-ben magyar népmesét és hagyományos mesemondást tanult a Hagyományok Házában. 2011-ben kezdte mesegyűjtő munkáját a Nógrád megyei Varsányban, amelyért 2012-ben elnyerte a Népművészet Ifjú Mestere díjat.

A Gárembucka: Napos - Holdas mesemondó csapat tagjaként egyaránt mesél gyermekeknek és felnőtteknek. A Meseszó Egyesület alapító tagja és elnökhelyettese. Jelenleg az állami gondozásban élő gyerekekért mesepedagógiai módszerekkel dolgozó palóznaki Meseközpont Alapítvány szakmai asszisztense. A népmesék mellett, foglalkozik meseterápiával, mesepedagógiával, és történetmeséléssel. 2014-ben egyedüliként Magyarországról beválasztották a Svédországban székelő nemzetközi mese- és történetmondókat összefogó Storytelling and Peace Council-ba.

Családja[szerkesztés]

Férje Csillag Gábor, kulturantropológus, kommunikációs szakember, közös lányuk, Sára.

Források[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]