Brno-vidéki járás

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Brünn-vidéki járás szócikkből átirányítva)
Brno-vidéki járás
Közigazgatás
Ország Csehország
KerületDél-morvaországi kerület
Rendszám
  • BO
  • BI
Földrajzi adatok
Időzóna CET, UTC+1
Elhelyezkedése
Brno-vidéki járás (Csehország)
Brno-vidéki járás
Brno-vidéki járás
Pozíció Csehország térképén
é. sz. 49° 11′ 28″, k. h. 16° 36′ 42″Koordináták: é. sz. 49° 11′ 28″, k. h. 16° 36′ 42″
A Wikimédia Commons tartalmaz Brno-vidéki járás témájú médiaállományokat.
A Brno-vidéki járás

A Brno-vidéki járás (csehül: Okres Brno-venkov) közigazgatási egység Csehország Dél-morvaországi kerületében. Székhelye Brno. Lakosainak száma 203 408 fő (2009). Területe 1498,95 km².

Városai, mezővárosai és községei[szerkesztés]

A városok félkövér, a mezővárosok dőlt, a községek álló betűkkel szerepelnek a felsorolásban.

Babice nad SvitavouBabice u RosicBělečBílovice nad SvitavouBiskoupkyBlažoviceBlučinaBoračBorovníkBraníškovBranišoviceBratčiceBřezinaBřezina u Tišnova(wd)BrumovBukoviceČebínČernvírČeskáChudčiceČučiceCvrčoviceDeblínDolní KouniceDolní LoučkyDomašovDoubravníkDrahonínDrásovHajanyHerolticeHlínaHluboké DvoryHolasiceHorní LoučkyHostěniceHradčanyHrušovany u BrnaHvozdecIvaňIvančiceJavůrekJinačoviceJiříkoviceKalyKaniceKatovKetkoviceKobylniceKovaloviceKratochvilkaKřižínkovKupařoviceKuřimKuřimská Nová VesKuřimské JestřabíLažánkyLedceLelekoviceLesní HlubokéLitostrovLoděniceLomniceLomničkaLubnéLukovanyMalešoviceMalhostoviceMaršovMedlovMělčanyMěnínModřiceMokrá-HorákovMoravanyMoravské BrániceMoravské KníniceMoutniceNebovidyNedvědiceNelepeč-ŽernůvkaNěmčičkyNesloviceNesvačilkaNíhovNosislavNová VesNové BrániceOchoz u BrnaOchoz u TišnovaOdroviceOlšíOmiceOpatoviceOřechovOsikyOslavanyOstopoviceOstrovačiceOtmarovPasohlávkyPernštejnské JestřabíPodolíPohořelicePonětovicePopovicePopůvkyPozořicePracePravlovPředklášteříPřibicePříbram na MoravěPřibyslavicePřísnoticePršticeRadosticeRajhradRajhradiceRašovRebešoviceŘíčanyŘíčkyŘícmaniceŘikonínRohozecRojetínRosiceRozdrojoviceRudkaSenoradySenticeŠerkoviceSilůvkySiviceSkaličkaSkryjeŠlapaniceSobotoviceSokolniceStanovištěŠtěpánoviceStřeliceStrhařeŠumiceSvatoslavSynalovSyroviceTelniceTěšanyTetčiceTišnovTišnovská Nová VesTrboušanyTroskotoviceTroubskoTvarožnáÚjezd u BrnaÚjezd u RosicÚjezd u TišnovaUnínUnkoviceÚsušíVelaticeVeverská BítýškaVeverské KníniceViničné ŠumiceVlasaticeVohančiceVojkoviceVranovVranoviceVratislávkaVšechoviceVysoké PopoviceŽabčiceZakřanyZálesná ZhořZastávkaŽatčanyZbraslavZbýšovŽďárecŽelešiceŽeleznéZhořŽidlochovice

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Brno-Country District District című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.
  • Ez a szócikk részben vagy egészben az Okres Brno-venkov című cseh Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.