Bolyki Tamás

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Bolyki Tamás
Fotó: Palyi Zsofia MÜPA
Fotó: Palyi Zsofia MÜPA
Született 2000. március 3. (20 éves)[1]
Budapest[1]
Foglalkozása
Iskolái
Zenei pályafutása
Műfajok dzsessz
Együttes Bolyki Tamás Quartet
Híres dal Expose
Hangszer gitár

Bolyki Tamás (Budapest, 2000. március 3. –) dzsesszgitáros, zeneszerző.

Élete[szerkesztés]

Zenei tanulmányait 2005-ben, a Pászti Miklós Alapfokú Művészeti Iskolában kezdte klasszikus gitár szakon Éles Gábornál (gitáros, énekes).

Hat év gitártanulás után kezdett el komolyabban érdeklődni a dzsessz iránt, így került Rieger Attila elismert dzsesszgitároshoz, akitől három év magántanulás után sikeresen felvételizett a Bartók Béla Konzervatóriumba, dzsesszgitár szakra.

A középiskola évei alatt olyan kiváló zenészek tanították, mint Juhász Gábor, valamint Gyémánt Bálint (hazánk egyik legismertebb dzsesszgitárosa, a Gyémánt Bálint-trió megalapítója).

A dzsessz mellett szintén nagy figyelmet fordít a komolyzenében való fejlődésre is, amihez lehetősége volt Szilvágyi Sándornál klasszikus gitárt tanulni bartókos évei alatt.    

2019 óta több versenyen is sikeresen vett részt, többek közt második helyezést ért el a IV. Országos Jazz Zenei Versenyen.

A Bolyki Tamás Quartet megalapítása után nem sokkal az együttes megnyerte a Magyar Jazz Szövetség által rendezett VII. Jazz Combo Versenyt, a versenyen előadott Expose című saját szerzeménye pedig elnyerte a legjobb kompozíció díját.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. a b JazzUp - Bolyki Tamás. (Hozzáférés: 2021. február 23.)

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]