Blender (magazin)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Blender
Adatok
Típus havilap

Ország Amerikai Egyesült Államok
Alapítva 1994
Megszűnt 2011
Tulajdonos Alpha Media Group
Kiadó Dennis Publishing
Főszerkesztő Jason Pearson, David Cherry & Regina Joseph
Nyelv angol
Székhely New York

OCLC 34610465
ISSN 1534-0554
A Blender weboldala

A Blender egy amerikai zenei magazin volt, amely "a legalapvetőbb kalauz zenéhez és máshoz" szlogennel hirdette magát. Ismert volt hírességekről készült szaftos képeiről. A magazin rendszeresen állított össze listákat albumokról, előadókról és dalokról, a "legjobbak" és a "legrosszabbak" oldaláról nézve is. Minden számban elemezték egy-egy kiválasztott előadó teljes diszkográfiáját, analizálva minden egyes lemezét.

A Jason Pearson, David Cherry és Regina Joseph által alapított Blender volt az első magazin, amelyet CD-ROM formátumban adtak ki, és a Dennis Publishing kiadóvállalat gondozásában jelent meg 1994-től kezdve. Angliában 15 száma jelent meg CD-ROM-on, és 1997-ben elindult a magazin honlapja. 1999-ben jelent meg a nyomtatott változat, amely tíz éven keresztül jelent meg, majd a tulajdonos Alpha Media Group 2009 március 26-án felfüggesztette a nyomtatott verzió kiadását, és kizárólag az online változat maradt meg.[1][2] 2011 márciusa óta azonban a Blender weboldala sem frissül, ami azt feltételezi, hogy a szerkesztőség szünetelteti a munkát. Hivatalosan sem a Dennis Publishing, sem más illetékes forrás nem nyilatkozott a magazin további sorsáról.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Jason Fell, Blender Folds: Music magazine latest to succumb to recession, Folio, 2009. március 26.
  2. Stairway to Hell Archiválva 2009. április 2-i dátummal a Wayback Machine-ben, New York Post, 2009. március 30.

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Blender (magazine) című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

További információk[szerkesztés]

  • zene Zeneportál • összefoglaló, színes tartalomajánló lap