Beneath the Massacre

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Beneath the Massacre
Információk
EredetMontréal, Quebec, Kanada
Alapítva2004
Aktív évek2004-napjainkig
Műfajdeath metal
KiadóGaly, Prosthetic Records
Kapcsolódó előadókDespised Icon, Ion Dissonance
Tagok
Elliot Desgagnés
Christopher Bradley
Justin Rousselle
Dennis Bradley

A Beneath the Massacre weboldala
SablonWikidataSegítség

A Beneath the Massacre egy kanadai death metal zenekar. Stílusukat tekintve a death metal technikás hangszerkezelést igénylő válfajához sorolhatóak, némi hardcore hatással.

Pályafutás[szerkesztés]

A zenekart a Bradley-fivérek hozták létre, olyan zenekarok hatására mint a Suffocation, a Cryptopsy, vagy a hardcore képviselői. 2005-ben egy négyszámos EP jelent meg nevük alatt az Evidence of Inequity. A zenekar 2007-ben szerződött a Prosthetic Records kiadóhoz. Debütáló lemezük Mechanics of Dysfunction címmel jelent meg 2007-ben. Ezt követően olyan zenekarokkal turnézhattak együtt mint a Necrophagist, a Decapitated, a Job for a Cowboy, a Behemoth, a Gojira, a Ion Dissonance, és a Cephalic Carnage.

A második album 2008-ban jelent meg Dystopia címmel, melyen háttérbe szorultak a hardcore elemek. Ezután következett a Thrash and Burn European Tour 2009 nevezetű körút a Bleeding Through és a Darkest Hour társaságában, mely Budapestet is érintette. Az év során még egyszer felléptek nálunk, a Misery Index és a Hate Eternal társaságában.

Negyedik nagylemezük, nyolc év szünet után Fearmonger címmel 2020. február 28-án jelent meg a Century Media gondozásában.

Diszkográfia[szerkesztés]

  • Evidence of Inequity (2005) (EP)
  • Mechanics of Dysfunction (2007)
  • Dystopia (2008)
  • Incongruous (2012)
  • Fearmonger (2020)

Külső hivatkozások[szerkesztés]