Bayonetta

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Bayonetta
Fejlesztő Platinum Games (Team Little Angels) (X360)
Nex Entertainment (PS3)
Kiadó Sega
Tervező Kamija Hideki
Művész Simazaki Mari (karakter tervező)
Platformok PlayStation 3, Xbox 360, Wii U
Kiadási dátum JP: 2009. október 29.
USA: 2010. január 5.
EU: 2010. január 8.
Műfaj Hack and slash
Játékmódok egyjátékos
Korhatár PEGI: 18+[1]
USK-besorolás USK 18
PEGI-besorolás PEGI 18
Adathordozó Blu-ray Disc, DVD-DL, Wii U lemez
A Bayonetta weboldala

A Bayonetta egy Xbox 360 és PlayStation 3 platformokra kifejlesztett akciójáték. Alkotója a Platinum Games részéről Kamija Hideki (a Resident Evil 2, a Devil May Cry, a Viewtiful Joe, és az Okami rendezője), együttműködésben a Sega kiadóval. A történet egy képzeletbeli európai városban játszódik, főszereplője pedig a névadó Bayonetta, aki lőfegyvereket és varázserőt használ ellenségei legyőzésére. Öt nehézségi fokozata közül az első kettő egy billentyűvel is játszható, hasonlóan a Devil May Cry című játékhoz. Fejlesztői a karaktereket modern stílusban, a modern divatot követve mintázták meg, és vidám zenét választottak a játékhoz.

A fejlesztés 2007 januárjában kezdődött. Japánban 2009 októberében, az Egyesült Államokban 2010 januárjában jelent meg. Tévéreklámjában a japán popénekes, MiChi szerepelt, de számos más módon is reklámozták. A kritikák dicsérték egyszerűen megtanulható mozgását, gyors ritmusát, illetve a karakterek és helyszínek megformálását. A játék világszerte több mint 1,35 millió példányban kelt el.

2014. szeptember 20.-án adták ki Wii U-ra. Ugyanezen a napon adták ki a folytatást, ugyanarra a konzolra (exkluzívként).

Jegyzetek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Fordítás[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Bayonetta című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.