Baranyecz János

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Baranyecz János
Született1958 (66 éves)
Budapest
Állampolgárságamagyar
Foglalkozása
Ökölvívó-pályafutása
Versenyszámifjúsági
Zenei pályafutása
Hangszergitár
SablonWikidataSegítség

Ifjúsági válogatott ökölvívó, később gitárosként tevékenykedik (Radics Béla-tanítvány), majd a vendéglátásban először kidobóember, majd szakács-üzletvezető. 50 éves korától a szegénység ellenes hálózat aktivistája. Brüsszelben képviseli a magyar szegényeket, Londonban részt vesz egy a BBC által létrehozott rehabilitációs médiaprogram tanulmányi útján, a 2012-es Szociális Expon elnökségi tag, és másodmagával adja át Ferge Zsuzsának a szoc. szakma (3 SZ) díját.

Okleveles Tapasztalati Szakértőként szociális segítő a XIII. kerület idősklubjaiban, önerőből főz és adományt gyűjt rászorulóknak.[1] Művészet- és szocioterapeutaként önismereti csoportot vezet a XIII. kerületi prevenciós központban, kulturális rendezvényszervezőként megszervezi 2013-ban az AJAMK-ban az Angyalföld 75. évfordulója előtt tisztelgő Rock Péntek műsort, melyben számos neves művész lép fel, rendszeresen szervez akár nemzetközi koncerteket a PeCsa Caféban.

2012-ben megjelenik első önálló lemeze SZ-ÍNvázió címmel, mely saját szerzeményeket tartalmaz, mivel Baranyecz (közkedvelt nevén Branyó, Gitárológus) a gitározáson és éneklésen kívül tanítja is a hangszer használatát, azonkívül zeneszerző, szöveg- és versíró. A 75. jubileumra kiírt versírópályázat első helyezettje, több újságban jelennek meg írásai, és az ő műve nyerte el 2015-ben az „Elfogadás falán” való megjelenést.

Zenekarával, a Branyó Experience-szel 2014-ben felléptek a stuttgarti konzulátuson, a holnbruni bluesfesztiválon és egyhetes erdélyi turnéval zárták az évet.

„Branyó” több tv-műsorban is vállalt szöveges vagy énekes szerepet, mint például: Csaó Darwin, Hal a tortán, Numera király, Retro TV maci, Magánnyomozók, Bűnök és szerelmek, Éjjel-nappal Budapest (Kristóf apja), de fórumszínházzal is járta az országot, sőt a Trafo színházban is kapott szerepet. 2013-ban Demeter Zoltánnal közösen elkészítettek egy 10 részes, elsősorban rászorulóknak vagy spórolósoknak szóló főzőműsort, melyet sikerrel közvetít a TV 13.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. https://index.hu/video/2011/03/04/szegenysegszakerto/ Pofonok helyet bablevest oszt a volt kidobó

További információk[szerkesztés]