Az utolsó tünde

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Az utolsó tünde
Szerző Silvana De Mari
Eredeti cím L'ultimo elfo
Ország Olaszország
Nyelv olasz
Műfaj fantasy
Következő Az utolsó ork: a medve és a farkas
Kiadás
Kiadó Allen & Unwin
Kiadás dátuma 2004
Magyar kiadó Európa Kiadó
Magyar kiadás dátuma 2008
Fordító Vaszócsik Crista
Média típusa regény
Oldalak száma 400 (első magyar kiadás)
ISBNISBN 978--963-07-8609-6 (magyar)
ISBN 978-88-8451-805-7 (olasz)

Az utolsó tünde egy humoros fantasyregény. A kötetnek három folytatást készített az írója, Silvana De Mari (róla bővebben lent): Az utolsó ork: a medve és a farkas, Az utolsó ork 2: az utolsó főnix valamint Az utolsó ork 3: Az utolsó ork.

Az utolsó tünde története[szerkesztés]

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

Yorsh, a nemrég született tünde magányosan bolyong a világban, miután nagymamája házát elborította az árvíz. Mindenkitől fél. Mert az emberek is félnek a tündéktől. Utálják őket. Végül egy asszony befogadja. Ő és egy férfi viselik Yorsh gondját. De az emberek és tündék szokásai eltérnek egymástól. A tünde cseperedik és egyre többet tud meg a világról. Egy jóslatot olvasván rádöbben: ő az utolsó a tündék közül. Összeismerkedik egy sárkánnyal, egy trollal, míg végül régi pártfogói útja elválik az övétől, és ő ott marad a megismert sárkánnyal a hegyekben.

Robi egy dacos kislány az Árvák Házában. A szüleiről kevés emléke van. Csak pár pillanat: a puha ágy, a teli éléskamra, a mama aszalt almái; a papa kacsái... És folyton arról álmodozik, hogy valaki eljön érte. A szülei már nem jöhetnek, mert felakasztották őket. Mert önzők voltak, és mert segítettek valami tündének... de az nem lehet igaz... ekkora bűn nem lehet igaz...

A két árva története a menekülés pillanatában összekapcsolódik, és egymásra támaszkodva kell túlélniük az egyre veszélyesebb kalandot.

Az íróról[szerkesztés]

Silvana De Mari (*1953-) Torino közelében él családjával és egy hatalmas kutyával. Sebészorvos volt hazájában és Etiópiában. Jelenleg pszichiáter. Novellákat ír, melyek különféle magazinokban jelennek meg. Ez az első regénye (további műveiről fent olvashatsz). A megjelenés évében (2004) Andersen-díjat kapott.