Arc International

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Arc International
Típusüzleti vállalkozás
Alapítva1825
SzékhelyArques
Iparág
  • teríték
  • activities of head offices
Formasociété par actions simplifiée
LeányvállalataiCristal d'Arques
Az Arc International weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Arc International témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Az ARC International egy francia háztartási eszközöket gyártó vállalat. Székhelye Arques, Franciaország. A céget Verrerie des Sept Ecluses néven alapították Franciaországban 1825-ben. 1892-ben átnevezték Verrerie Cristallerie d'Arques-re, majd az 1990-es évek átszervezéseit követően, 2000-ben kapta mostani elnevezését.

A vállalat 1916 óta a Durand család tulajdona, jelenlegi elnöke Guillaume de Fougières. Az ARC International a Luminarc, Cristal d'Arques Paris, Arcoroc, Chef & Sommelier és Pyrex márkanevek birtokosa.

Az ARC International a világ több országában rendelkezik gyártókapacitással, így Franciaországban, az Egyesült Államokban, Kínában, és az Egyesült Arab Emirátusban is.

Statisztika[szerkesztés]

Az ARC International-nek 11.700 alkalmazottja van a világon. A fejlesztés a cég egyik legfontosabb területe, 260 ember a vállalat kutató- és fejlesztőrészlegén dolgozik, ebből 70 mérnök.

Gyártási kapacitás: 5 millió termék naponta.

2010-es forgalom: 1,1 milliárd euro.

Luminarc[szerkesztés]

A Luminarc az ARC International legrégebbi divíziója, 1948-ban alapították. Elsősorban otthoni használatra szánt pohár- és étkészletek, konyhai üveg és műanyag tárolóedények gyártásával és forgalmazásával foglalkozik.

Pyrex[szerkesztés]

A Pyrex konyhai üveg és kerámia sütő-illetve főzőedények, valamint laboratóriumi üvegek gyártásával foglalkozik.

Cristal d'Arques Paris[szerkesztés]

A Cristal d'Arques Paris vállalat 1968-as alapítása forradalmasította a kristálypoharak piacát, ugyanis egyedülálló módon képesek voltak ólomüveg poharakat sorozatgyártásban előállítani.[forrás?]

Arcoroc[szerkesztés]

Az 1958-ban alapított cég professzionális felhasználásra szánt poharak és tányérok, valamint evőeszközök gyártására specializálta magát.

Források[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]