April Pearson

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
April Pearson
April Pearson 2007.jpg
Életrajzi adatok
Születési név April Janet Pearson
Született 1989január 23. (28 éves)
Bristol,  Egyesült Királyság
Pályafutása
Aktív évek 2007–től napjainkig
Híres szerepei Michelle Richardson - Skins
(2007-2008)

April Pearson az IMDb-n
PORT.hu-adatlap
Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz April Pearson témájú médiaállományokat.

April Janet Pearson (Bristol, 1989. január 23. – ) angol színésznő, a Skins című BAFTA-nyertes brit televíziós sorozat színésznője.

Magánélet[szerkesztés]

April Janet Pearson 1989. január 23-án született Angliában, Bristol-ban. Egész kislánykora óta a kedvenc tánca a balett, így nem is volt kérdés, hogy megtanulja a táncot. Másik kedvenc időtöltése a nyelvtanulás. April fiatal kora ellenére beszél spanyolul, és olaszul is, természetesen az angolon kívül. Nyelvszeretete nem csak a nyelvek tanulásában mutatkozik meg, hanem abban is, hogy különböző akcentusokat is tud, úgymint ír, brit, spanyol és akár dél-afrikai. Nem csak a nyelvek foglalkoztatják, hanem a sport is: imád úszni, tornázni is.

April szerepelt az egyik angol csatorna Lost For Words c. kampányában, ahol többek között ő is segített a gyerekeknek megtanulni írni, olvasni. A műsorban hangosan olvasott fel.

Karrier[szerkesztés]

Habár 1998-ban volt egy kisebb szerepe a Casualty című angol sorozatban, a Skins révén vált híressé. A sorozat első és második évadjában szerepelt, melyben Tony Stonem barátnőjét játszotta. Karaktere egy divatosan, kirívóan öltözködő, más fiúkkal sokat flörtölő lány, aki azért nagyon szereti Tony-t. Skins-beli szereplése sajnos nem volt hosszú életű, hisz a második évad végén (2008. március 29-én) kiszállt, mint szinte a teljes szereplőgárda. Ezután a Casualty egy újabb részében kapott szerepet.

2009-ben két darabban kapott szerepet a Bristol-i színházban. Ugyanebben az évben szerepelt a Tormented című angol horrorban Alex Pettyfer-rel és Skins-es kollégájanőjével, Larissa Wilson-nal együtt Egy interjúban elárulta, reménykedik, hogy 2010-ben még többet szerepelhet.

Források[szerkesztés]