Anthony Balaam

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Anthony Balaam
Született1965. július 9. (58 éves)
Trenton
Bűncselekmények részletei
Áldozatok számaNégy
IndítékDüh, hatalom[1]
USA-tagállamokNew Jersey
Időszak1994–1996
Őrizetbe véve1996. augusztus 8.
BüntetésÉletfogytiglan

Anthony Balaam (Trenton, 1965. július 9. –) amerikai sorozatgyilkos. Négy nőt ölt meg Trentonban, New Jerseyben.

Fiatalkora[szerkesztés]

Balaam gyerekkoráról keveset tudni. A gyilkosságok idején Trentonban élt. 10 éves kapcsolata volt egy nővel közösen két gyermekük született. Balaamot csendes, udvarias, igénytelen fiatalemberként írták le. Szomszédjaival keveset beszélt. A gyilkosságok előtt Balaamot többször letartóztatták kábítószerbűnözés és betörés miatt is.

Gyilkosságok[szerkesztés]

Balaam nem messze otthonától az utcákon járt, hogy áldozatokat keressen. Hajnalban szexmunkásokat keresett, akiknek szexért cserébe crack kokaint ajánlott. A nőket egy elszigetelt helyre vitte, ahol egy késsel megfenyegette őket, majd megerőszakolta és megfojtotta őket. Három holttestet üres telkeken helyezett el, a negyediket pedig egy elhagyatott szállodába rakta. Ötödik áldozatának sikerült megszöknie miután, Balaam megerőszakolta. Még két nőnek sikerült elmenekülnie.

Áldozatok[szerkesztés]

  • Karen Denise Patterson (41) – 1994. október 24., megerőszakolták és megfojtották.
  • Valentina Cuyler (29) – 1995. március 19., megerőszakolták és megfojtották.
  • Connie Hayward (27) – 1995. április 10., megerőszakolták és megfojtották.
  • Debora Ann Walker (37) – 1996. július 29., megerőszakolták és megfojtották.

Elfogás és tárgyalás[szerkesztés]

1996. július 29-én reggel Balaam egyik szomszédja megkérte Catherine Emersont, Balaam másik szomszédját, hogy nézzen ki a házából: Emerson ezután a telken egy holttestet talált. Egyből értesítette a rendőrséget. A holttestet Debora Ann Walkerként azonosították. Majd nem messze egy másik holttestet is találtak. DNS-vizsgálat után arra jutottak hogy Balaam gyilkolta meg a két nőt.

Hamarosan letartóztatták Balaamot, aki nyugodt volt és udvarias. Mindent bevallott; vallomásában beszámolt arról, hogy dühöt és hatalmat érzett, miközben megfojtotta a nőket.

A tárgyalás előtt megvizsgálták, hogy Balaam bármilyen detroiti megoldatlan ügyben bűnös-e. A város egyik nyomozója tagadta, hogy Balaam más ügyekben is bűnös lenne. Ennek tisztázása után megkezdődött a per. Őt évig tartott a tárgyalás, aminek végén Balaamot életfogytiglanra ítélték.

Jegyzetek[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben az Anthony Balaam című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]