Ana Bedran-Russo

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Ana Bedran-Russo
Foglalkozása fogorvos
Iskolái Észak-karolinai Egyetem

Ana Bedran-Russo (? –) amerikai-brazil fogorvos. 2002-ben költözött az Egyesült Államokba, ahol az University of Illinois at Chicago College of Dentistry-n tanít.

Gyermek - és ifjúkora[szerkesztés]

Munkái[szerkesztés]

Biológiát és fogtechnikát is tanult. Korai munkáinak középpontjában a fogak tulajdonságait, a fogápolást vizsgálta, valamint új, fogtömésre használható anyagokat kutatott. Bedran-Russo javasolta, hogy vezessenek be új bioinspirált fogászati kezeléseket, hogy megakadályozzák a fogszuvasodást és dolgozzanak ki olyan terveket, amivel a fogtömések a fogak hosszútávú egészségét biztosítják.

Karrierje[szerkesztés]

Bedran-Russo korábban a University of Campinas-on, a brazíliai Piracicaba School of Dentistry-n és a University of North Carolina at Chapel Hill-en is tanított.

Mint kutató, jelentősen támogatta a National Institutes of Health K-08 programot. Bedran-Russo már több mint 65 különböző kutatási programot támogatott.

Amerikába költözése[szerkesztés]

Bedran-Russo 2002-ben költözött az Amerikai Egyesült Államokba, miután meghívták, hogy kutasson és dolgozzon ott, az Észak-Karolinai Egyetemen (University of North Carolina).

Magánélete[szerkesztés]

Férje Stephen Russo, parodontológus.

Jegyzetek[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben az Ana Bedran-Russo című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.

Források[szerkesztés]